Soittaen ja laulaen syvälle musiikkiin
EMOssa voi opiskella pääaineena kaikkia akustisia länsimaisia soittimia, laulua tai sävellystä. Opinnot aloitetaan soittimesta riippuen aikaisintaan 5-vuotiaana, monissa soittimissa aloitus on mahdollista yli 10-vuotiaanakin, laulu aloitetaan lähtökohtaisesti vasta äänenmurroksen jälkeen, noin 15 ikävuoden jälkeen. Pop/Jazzlinja Ebeliin voi pyrkiä n. 12-vuotiaasta alkaen kun soittimen perustaidot ovat jo hallussa. EMOn Opetussuunnitelma nojaa valtakunnallisiin taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. 

  • Perustietoa musiikkiopistossa harrastamisesta

Musiikkiopiston oppilas harrastaa tavoitteellisesti jonkin pääaineen (soitin) opiskelua, lisäksi opintohin sisältyy musiikin perusteita sekä yhteismusisointia. Valinnaisia aineita ovat mm. rytmiikka, musiikkiteknologia ja kuoro.

Tavoitteena on, että jokainen oppilas löytää omannäköisensä musiikillisen polun, joka antaa valmiudet elinikäiseen harrastamiseen. Opintojen sisältöä ja tavoitteita suunnitellaan vuosittain yhdessä opettajan kanssa. Musiikkiopistossa on mahdollisuus suorittaa musiikin perustason ja musiikkiopistotason taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän päättötodistukset ja saavuttaa valmiudet musiikin ammatillisiin opintoihin.

powered by eMedia