IN MEMORIAM TIMO VEIJOLA

Lukuvuoden alkuun saimme suruviestin. Espoon musiikkiopiston entinen pitkäaikainen rehtori Timo Veijola (synt. 1943) menehtyi 6.8.2021. Hänen elämäntyönsä EMOssa kesti yli 30 vuotta.

Timo Veijola tuli EMOn apulaisrehtoriksi v. 1973. Sitä ennen hän oli jo toiminut opiston huilunsoiton opettajana sekä Jousenkaaren kansakoulun musiikkiluokkien opettajana. Hänestä tuli rehtori 1989, mitä ennen hän toimi 7 vuotta vt. rehtorina. Timo Veijolan kausi päättyi kesällä 2006 sairastumiseen vuotta ennen suunniteltua eläköitymistä.

Timo Veijola vaikutti monin tavoin musiikkikasvatuksen kehittämiseen Espoossa, kansallisesti ja kansainvälisesti. 1970-ja 80-luvuilla hän teki opetusmateriaaleja, musiikkiohjelmia ja koululaiskonsertteja. Myöhemmin hän vaikutti useissa alan järjestöissä. Suomen musiikkioppilaitosten liiton puheenjohtajana Timo toimi yli 10 vuotta. 15 vuoden hallitustyöskentely Euroopan musiikkioppilaitosten liitossa huipentui puheenjohtajuuteen 2005-2006. Timo Veijolalle myönnettiin opetusneuvoksen arvo v. 2008.

Timo Veijolan aikana EMOn musiikkikasvatuksen sisällöt monipuolistuivat ja oppilasmäärä kaksinkertaistui. Timo oli syntynyt opettajaksi ja musiikin maailman porttien avaaminen lapsille ja nuorille oli hänelle elämäntehtävä. Hän esitteli itsensä usein: ”Minä olen Timo ja musiikki on minulle himo.” Me EMOssa tunnemme kiitollisuutta Timo Veijolan elämäntyöstä ja jatkamme sen eteenpäin viemistä täysin sydämin. 

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Muita ajankohtaisia

Vieritä ylös
X
X