TURVAOHJEET

EMOSSA NOUDATETAAN SYYSKAUDELLA 2020 TURVAOHJEISTUSTA

Lähiopetukseen palaaminen on EMOssa lähtökohtana, ellei riskiryhmä- tai karanteenitilanne edellytä muuta. Näissä tapauksissa noudatetaan Opetushallituksen ohjetta, jonka mukaan taiteen perusopetusta voidaan toteuttaa tarvittaessa myös etäopetuksena. Opettaja konsultoi lähiesimiestään etäopetusta koskien.

Lähiopetukseen voi osallistua vain TÄYSIN oireettomana ja terveenä. Suosittelemme välttämään lähiopetukseen osallistumista myös, mikäli olet ollut kontaktissa korona-oireiseen henkilöön tai matkustanut ulkomailla. Karanteeniohjeistuksia tulee noudattaa. Tiedotathan matkasta opettajaasi ja pohtikaa yhdessä mahdollisuutta yksilötuntien etäopetukseen karanteeniaikana. Tilanteiden vaihdellessa on edelleen turvallisinta välttää tarpeetonta matkustamista.

  • Tehostetusta käsihygieniasta huolehditaan ja kädet pestään aina ennen tunteja.
  • Luokissa on käsidesiä ja pintoja puhdistetaan tehostetusti.
  • Aikuisten välisiä ylimääräisiä kontakteja vältetään. Luokissa ovat pääsääntöisesti läsnä vain oppilaat ja opettaja.
  • Muistetaan aivastus- ja yskimishygienia: kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.
  • Huomioidaan turvavälit (1-2 m) myös ryhmäopetuksessa.
  • Isompia kokoonpanoja jaetaan pienemmiksi. Jousi- puhallin- ja sinfoniaorkesterit kokoontuvat alkusyksystä pienempinä soitinyhtyeinä.
  • Kuorot ja muskarit toteutetaan lähiopetuksena suositukset huomioiden. Espoon opetustoimen linjauksen mukaisesti taiteen perusopetusta päiväkodeissa suunnitellaan jatkettavaksi turvaohjeistus huomioiden.
  • Konsertteja ja soittajaisia ei järjestetä syyskauden alkupuolella pienissä tiloissa. Isojen salien (Tapiolasali ja Louhisali), lämpiöiden ja ulkotilojen konsertteja voidaan järjestää huomioiden Espoon kulttuurikeskuksen turvaohjeet: espoo.fi -> Espoon kulttuurikeskus
  • Musiikin hahmottaminen 4 -kurssi (Minä ja muuttuva musiikki) toteutetaan viikottaisena virtuaaliopetuksena. Samalla pilotoidaan kurssiin soveltuvia uudenlaisia työtapoja.

Mikäli turvaohjeisiin tulee muutoksia, niistä tiedotetaan nettisivuilla ja oppilaskirjeissä.

Turvallinen EMO tehdään yhdessä!

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä

Muita ajankohtaisia

Vieritä ylös
X
X