Opettajat
Viulu
Reeta Aho
Reeta Aho (s. 1990) on Pohjois-Karjalassa syntynyt viulisti ja viulun- ja alttoviulunsoiton pedagogi.
Hän suoritti ammattiopintonsa Zürichissä ja Leipzigissa, opettajinaan Tonhalle-orkesterin ja Gewandhausorkesterin konserttimestarit Andreas Janke ja Andreas Seidel. Hän on esiintynyt n. 20 maassa, ja tutustunut matkojensa varrella aikansa arvostettuihin muusikoihin ja pedagogeihin Ida Händelista Igor Ozimiin.
Reeta on työskennellyt useissa suomalaisissa ja saksalaisissa orkestereissa. Monipuolisuutensa ansiosta hän on kysytty esiintyjä niin kamarimuusikkona, orkestereissa kuin viihdepuolella, esiintyen maamme eturivin artistien kanssa. Reeta on toiminut viulunsoiton opettajana Zhaoqingin yliopistossa Kiinassa, ja antanut opetusta Zürichin ja Helsingin musiikkiopistoissa, Leipzigin J. S. Bach -opistossa sekä mestarikurssein mm. Novi Sadissa. Koronapandemia palautti hänet Suomeen ensin Pielisen Karjalan musiikkiopistoon, sitten viulistiksi Tapiola Sinfoniettaan ja sieltä EMO-perheeseen.
Grazyna Gebert
Grazyna Gebert on opiskellut Moskovassa Zoria Shikmurzaevan johdolla. Hän on soittanut vuosia Gebert-triossa, joka konsertoi useissa eri maissa. Suomeen muutettuaan viulunsoiton pedagogiikasta ja laajasta musiikkikasvatuksesta on kehittynyt hänen elämänsä tärkein asia.
Joanna Hyrsky
Joanna Hyrsky tuli EMOon vuonna 1998 ja hän on toiminut lehtorina vuodesta 2006. Tuona aikana hänellä on ollut ilo ja kunnia johdattaa niin viisivuotiaita viulun soittoa aloittelevia kuin jo ammattiin hakeutuvia nuoria viulunsoiton vaativaan mutta antoisaan maailmaan. Joanna itse on venäläisen viulukoulun kasvatti. Ammatilliset opinnot hän on suorittanut Grazyna Gebertin, Olga Parhomenkon ja Päivyt Mellerin johdolla.
Joannan mielestään ilo ja innostus soittamiseen ja musiikin harrastamiseen tulee voida yhdistää määrätietoiseen ja kurinalaiseen työskentelyyn. Hänen suuri toiveensa jokaisen oppilaan kohdalla on, että he voivat kokea elinikäisen rakkauden musiikkia kohtaan.
Sirkka Kuula
Maarit Kyllönen
Maarit Kyllönen aloitti viuluopintonsa Espoon musiikkiopistossa Paavo Pohjolan johdolla vuonna 1976. Vuosina 1980-1986 hän opiskeli Moskovan Tṧaikovski-konservatoriossa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi Igor Bezrodnyn luokalta. Tämän jälkeen hän täydensi opintojaan Hollannissa Utrechtin musiikkikorkeakoulussa. Kyllönen on soittanut Tapiola Sinfoniettassa orkesterin perustamisesta lähtien ja opettanut Espoon musiikkiopistossa vuodesta 1990. Kansanmusiikki on ollut lapsuudesta lähtien vahva osa Kyllösen muusikkoutta.
Maaritin kolme lasta ovat myös EMOn kasvatteja. Maarit kokeekin olevansa EMOlainen sydänjuuriaan myöten ja suosittelee EMOlaisuutta lämpimästi, ihan jokaiselle!
Hanna Lipiäinen
Hanna on valmistunut musiikkipedagogiksi Nikolai Fadeevin luokalta Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa hän suoritti myös solististen erikoistumisopintojen resitaaliosuuden. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Merit Palaksen ja Jaakko Ilveksen johdolla ja valmistui maisteriksi keväällä 2014.
Hanna on opettanut kaikenikäisiä niin vasta-alkajista opistotasolle saakka ja on perehtynyt monipuolisesti niin solistiseen opetukseen kuin kamariyhtyeiden, orkesterien ja pienryhmien ohjaamiseen. Hän työskentelee myös aktiivisesti freelancer-muusikkona opetustyön ohella sekä Suomessa että ulkomailla.
Mervi Myllyoja
Mervi Myllyoja opettaa EMOssa tuntiopettajana ja lisäksi hän vetää Matinlahden Aluetassun ryhmäopetusta. Mervi on professori Alexander Vinnitskin luokalta valmistunut viulisti (YAMK-musiikkipedagogi 2009). Freelance-uransa aikana hän on esiintynyt niin klassisen kuin kevyen musiikinkin kentällä; esimerkiksi etno-, pop- ja rock-tuotannoissa viulun monia käyttömahdollisuuksia tutkien. Mervi on perehtynyt myös sähköviulun ja sen efektimaailman käyttöön ja monipuoliseen, erityisesti improvisointia hyödyntävään viulistiseen ilmaisuun. Oman tuotannon luomiseen Merviä on puskenut lapsuudesta saakka saatu ohjaus itsenäiseen ja luovaan työskentelyyn oman ja sivusoittimenkin (piano) parissa. Mervin innoittajia ovat viulumaailmassa olleet niin perinteiset suuret mestarit kuin crossover tyylillä profiloituneet supertähdet David Garrett, Barnabás Kelemen ja Ikuko Kawai. Mervi pitää tärkeänä yksilöllisyyden ja musiikillisten erityistaipumusten huomiointia pedagogiikassa – kuitenkin vain huolellisen perustekniikan ja ohjelmiston kypsyttämisen myötä. Musiikin tarve nykyajassa, livenä tai medioissa on rajaton, minkä vuoksi mitään uutta tekemisen mallia tai näkökulmaa ei pitäisi väheksyä. Erityistaipumuksista voidaan parhaassa tapauksessa jalostaa kilpailuetu monipuolistuneen musiikin työkentän tarpeisiin.
Riia Odé
Riia on Kotkasta lähtöisin oleva viulunsoitonopettaja. Opiskelupolkunsa hän on kulkenut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen ja ammattiopintojen kautta maisteriksi. Ennen Espooseen tuloaan, Riia ennätti opettaa Tampereen konservatoriossa, Hyvinkään musiikkiopistossa sekä ulkomailla Oslossa ja Dublinissa. Espoon musiikkiopistossa hän opettaa yksityisoppilaiden lisäksi viuluryhmiä sekä soitintikkaita. Riian vastuulla on myös jousiorkesteri Minijouset. Riia pitää monipuolisesta toimenkuvastaan, sillä ryhmien opettaminen avartaa näkemyksiä ja motivoi löytämään uusia opetustapoja. Ryhmistä saa paljon iloa ja energiaa ja Riian uskookin, että myös oppilaat nauttivat yhdessä oppimisesta. Ryhmissä syntyy myös kaverisuhteita, jotka kannustavat jatkamaan vaikeampienkin aikojen yli. Opettajana Riia on erityisen kiinnostunut ryhmäopetuksen lisäksi alkeispedagogiikasta. Hän käyttää työssään ideoita Colour Strings- ja Näppäri-metodeista. Riia pitää monesta eri musiikkityylistä ja erityisesti kansanmusiikki on lähellä hänen sydäntään. Kansanmusiikin ilo, välittömyys ja vapaus ovat piirteitä, joita hän haluaisi pitää soittamisen keskiössä tyylistä riippumatta.
Mikael Stoor
Mikael Stoor aloitti viulunsoiton opettajana EMO:ssa syksyllä 2020. Hän on valmistunut (Master of Performance) Lontoon Royal College of Musicista 2015 Radu Blidarin luokalta. Kandidaatiksi hän valmistui Institut supérieur des arts de Toulouse-korkeakoulusta, missä hän tutustui venäläiseen viulukouluun opettajinaan Blagoja Dimcevski ja Olivier Pons.
Ennen kuin Mikael ryhtyi opettajaksi hän työskenteli Kuopion kaupunginorkesterissa. Opetustyönsä ohessa hän on soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Stavangerin sinfoniaorkesterissa ja Berliinin c/o chamber orchestrassa. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla.
Opettamisesta Mikael innostui jo opiskeluaikanaan Ranskassa. Hän valmistui siellä myös viulupedagogiksi ja toimi opettajana. Tehokkaiden harjoittelutapojen lisäksi Mikael yrittää antaa oppilailleen eväitä soittamisen ilon säilyttämiseen myös opiskelun jälkeen.
Arja Yurtseven
Alun perin espoolainen Arja Yurtseven suoritti viuluopintonsa Sibelius-Akatemiassa ensin nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin solistisella linjalla, josta valmistui musiikin maisteriksi.
Viulupedagogiikka ja viulunsoiton opetus ja ovat Arjalle sydämenasioita. Hän on monipuolinen ja kokenut pedagogi, joka opettaa yhtä mielellään niin pikkulapsia kuin ammattiopiskelijoitakin.
Arja opettaa myös Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on aiemmin toiminut mm. ensiviulunsoittajana Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Turun ammattikorkeakoulussa viulupedagogiikan opettajana.
Arja toimii opetustyönsä ohella aktiivisesti orkesteri- ja kamarimuusikkona. Hän on viime vuosina perehtynyt myös barokkiviulun soittoon.
Alttoviulu
Tarja Koskinen
Tarja Koskinen on ollut EMOlainen vuodesta 1997 lähtien. Aluksi hänen luokkansa oli muutaman oppilaan kokoinen, mutta vuosien varrella oppilasmäärä on kasvanut. Samaan tahtiin EMOn orkestereihin on saatu alttoviulusektiot ja alttoviulusta on muutenkin tullut yksi EMOn tavallisista aloitussoittimista. Uudet, aloittavat alttoviulistit ovat Emossa useimmiten juuri Tarjan oppilaita.
Ryhmäopetus yksilöopetuksen rinnalla ja sen tukena, on aina ollut tärkeä osa Tarjan opetusta. Viime vuosina ryhmäopetus on lisääntynyt EMOssa ja myös Tarjan oppilasta osa aloittaa opintonsa ryhmässä. Tarja opettaakin EMOssa Soitintikas-ryhmiä, Matinlahden aluetassu-ryhmiä sekä toimii orkesterien (Crescendo, TNS) stemmaharjoittajana.
Omat opintonsa Tarja on suorittanut Sibelius-Akatemiassa ja Ithaca Collegessa. Tarjan pääinstrumentti oli opintojen aikana alttoviulu ja sen rinnalla hän opiskeli laulua, josta hän suoritti myös loppututkinnon.
Tarjan mielestä parasta opetustyössä on pitkäjänteinen yhteistyö oppilaan kanssa. Kun yhdessä tekemällä löytyy oppilaalle oikea tapa soittaa ja harjoitella, kuulostaa lopputuloskin hienolta.
Johanna Paananen
Johanna Paananen alunperin ähtäriläinen, henkisesti keskisuomalainen alttoviulisti ja alttoviulun soitonopettaja. Opintojen perässä muuttokuorma on kulkenut Jyväskylän, Helsingin, Hampurin ja Tapiolan kautta lopulta Itä-Helsinkiin.
Johanna opettaa EMO:ssa niin yksilöoppilaita kuin tikasryhmäläisiä. Johanna opettaa alttoviulisteja edelleen myös Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Opettamisessa Johannaa kiehtoo erityisesti Colourstrings ja Kodály-metodit, sillä se nivoo kokonaisvaltaisesti soittimen- ja soittamisen eri osa-alueet yhteen. Ryhmäopettaminen on Johannalle loputon inspiraation ja oppimisen lähde. Työssä parasta on olla tukemassa oppilaan omaa musiikkisuhdetta ja sen kehittymistä. Opettajana Johanna on helposti innostuva ja kokee ryhmäsoiton tukevan vahvasti yksinsoittoa.
Maisteriopinnot Johanna teki Hampurin musiikkikorkeakoulussa Boris Faustin luokalla. Johanna on ollut myös Anna Kreetta Gribajcevicin, Helge Valtosen ja Maria Mangelojan oppilaina. Opetustyön rinnalla Johanna on soittanut eri orkestereissa, muun muassa Tapiola Sinfoniettassa ja Jyväskylä Sinfoniassa.
Pirkko Simojoki
Sello
Maija Alén
Maija Alén aloitti sellonsoiton yksityisesti 4-vuotiaana. Soittoharrastus jatkui Espoon musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän siirtyi ammattiopintoihin Ammattikorkeakoulu Metropoliaan. Maija valmistui musiikkileikkikoulunopettajaksi vuonna 2002 ja sellonsoitonopettajaksi 2004. Vuonna 2012 hän suoritti vielä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon soiton ryhmäopetuksesta. Maija on Vivo – Sello alkeisoppikirjan toinen tekijä.
Maija on Espoon musiikkiopistossa alkuopetuksen lehtorina sekä muskarijaoston ainejohtajana. Hänen työnkuvaansa kuuluu muskareiden ja sellonsoiton opetuksen lisäksi musiikin hahmotusaineiden opetus, orkesterityö sekä soiton pienryhmäopetus.
Maija nauttii pienten ja vähän suurempienkin lasten opettamisesta sekä musisoinnin ja oppimisen ilon herättämisestä.
Jan Cibulka
Musiikin maisteri, sellotaiteilija ja pedagogi Jan Cibulka on toiminut solistina, kamarimuusikkona, orkesterimuusikkona ja teatterimuusikkona suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on opettanut useissa eri oppilaitoksissa sekä säveltänyt ja sovittanut monille kokoonpanoille. Jan on myös julkaissut oppimateriaalia jousisoittajille.
Petja Kainulainen
Veera Luomala
Veera Luomala on Lahdesta lähtöisin oleva, Helsingin amk:sta ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikkipedagogi ja sellisti. Veera on toiminut pedagogina laajasti eri koulutusasteilla; musiikkiopistossa, peruskoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa erityisalanaan musiikin varhaiskasvatus. Syksystä -24 alkaen Veera opettaa päätoimisesti EMO:n sellistejä ja toimii kurssimuotoisesti Näppäripedagogina ympäri Suomen. Veeran sellon soitto taipuu moniin eri musiikkityyleihin, ja hänen soittoaan onkin kuultu niin continuotehtävissä, musikaaliorkestereissa kuin eri artistien äänitteillä. Kansanmusiikki kuuluu myös vahvasti Veeran muusikkouteen. Avoimuus ja avarakatseisuus toimivatkin Veeran avainsanoina niin pedagogina kuin elämässä ylipäätänsä!
Tuija Vainio
Kontrabasso
Lasse Lagercrantz
Taru Tiusanen
Taru Tiusanen opettaa Espoon musiikkiopistossa kontrabasson soittoa. Hän toimii tuntiopettajana myös Helsingin konservariossa ja Sibelius-Akatemiassa. Opetustyönsä lisäksi Taru soittaa freelancemuusikkona eteläisen Suomen ammattiorkestereissa. Koulutukseltaan Taru on musiikin maisteri, kontrabassonsoiton opettaja ja musiikkileikkikoulun opettaja.
Nokkahuilu
Petra Kullberg
Petra Kullberg kokee olevansa onnekas, kun on voinut olla EMOssa töissä jo ihan opiskeluajoiltaan lähtien. Aluksi hän ajatteli opetuksen olevan vain sivutyö solististen töiden ohessa, mutta huomasikin sitten orkesteri- ja kamarimusiikkityön yhdistyvän opettamiseen mutkattomasti.
Petra tykkää opettamisesta valtavasti. Sekä opettajana että muusikkona parasta on yhdessä tekeminen ja ihmisiin tutustuminen. Opistotyössä syntyy parhaimmillaan pitkä, vuosia kestävä suhde oppilaisiin ja sen aikana on todella antoisaa seurata oppilaan kasvua ja kehitystä.
Petra asuu maalla ja viihtyy luonnossa. Hän harrastaa käsitöitä, lukemista ja meditaatiota.
Sini Vahervuo
Huilu
Sirpa Piiroinen
Mirella Virtanen
Oboe
Soineli Suomela
Soineli Suomela ihastui oboen ääneen kuultuaan sitä kahdeksanvuotiaana konsertissa kotipaikkakunnallaan Raumalla. Musiikkiopisto-opintojensa jälkeen hän valmistui siitä ammattiin opiskeltuaan Helsingin Konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Pariisin Konservatoriossa Ranskassa.
Nykyisin Soineli asuu ja vaikuttaa pääkaupunkiseudulla oboensoiton opettajana sekä aktiivisena freelance-muusikkona.
Marja Talka
Marja opettaa EMOssa tuntiopettajana. Hän on aloittanut oboensoiton 9-vuotiaana Lappeenrannan musiikkiopistossa Timo Lehtosen oppilaana. Matka on jatkunut Sibelius-Akatemian kautta Tapiola Sinfoniettaan, jossa hän on työskennellyt oboen varaäänenjohtajana vuodesta 1994.
Klarinetti
Anni Björk
Anni Björkin klarinetinsoitto alkoi Pohjantien koulun musiikkiluokalla Kuopiossa vuonna 1993. Lukion jälkeen hän suuntasi ammattiopintoihin Savonia Ammattikorkeakouluun (ja hieman Italiaankin) ja valmistui klarinetinsoiton opettajaksi keväällä 2008. Anni täydensi opintojaan suorittamalla YAMK-opinnot Metropolia Ammattikorkeakoulussa vuonna 2017. Vuosien varrelle on mahtunut monipuolista musisointia erilaisissa orkestereissa ja kokoonpanoissa, mahtavia prokkiksia ja upeita kanssasoittajia. Anni on soittanut Clarinet4-yhtyeessä vuodesta 2014 alkaen.
Ennen Espoon musiikkiopistoa hän on opettanut mm. Keravan, Pakilan, Nurmijärven, Keski-Helsingin, Keskisen Uudenmaan, Ylä-Savon ja Keski-Karjalan musiikkiopistoissa.
Vapaa-ajalla hän pyöräilee, tekee käsitöitä, joogaa ja tanssii.
Miska Matero
Miska Matero on kuhmolaislähtöinen klarinetisti, joka on opiskellut mm. Tallinnan Musiikki- ja teatteriakatemiassa. Sieltä valmistuttuaan vuonna 2020, hän kiinnostui enemmän opettamisesta, ja viimeisteleekin klarinettipedagogiikan opintoja tällä hetkellä Tampereen ammattikorkeakoulussa.
Opettamisen lisäksi Miska nauttii erityisesti kamarimusiikin soittamisesta, ja muusikkoystävien kanssa perustamassaan PAUHA-triossa hän pääsee tätä haavettaan toteuttamaan.
Fagotti
Laura Clewer
Saksofoni
Maaret Koskenkari
Maaret Koskenkari on opettanut EMOssa saksofoninsoittoja ja kamarimusiikkia vuodesta 1998. Hän opettaa myös Hyvinkään musiikkiopistossa ja toimii freelance-muusikkona soittaen erikokoisia saksofoneja erikokoisissa yhtyeissä aina duosta sinfoniaorkesteriin.
Maaret itse on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja lisäksi hän on suorittanut fysioterapeutin tutkinnon Metropolia ammattikorkeakoulussa. Maaret painottaa opetuksessaan tunteiden ilmaisua musiikin kautta, vaikka onkin pikkutarkka.
Vapaa-ajallaan Maaret tanssii irlantilaista tanssia, lenkkeilee terrierin kanssa ja ajelee kuplavolkkarilla.
Nanako Lammi
Nanako Lammi on japanilainen saksofonisti/saksofonin opettaja, joka on asunut Suomessa yli 10 vuotta.
Nanako on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja lisäksi hän opiskeli saksofonia Tokiossa sekä Amsterdamissa.
Hän toimii freelance-muusikkona pääkaupungin seudulla ja opettaa myös Itä-Helsingin musiikkiopistossa.
Vapaa-ajallaan hän kutoo ja katsoo japanilaisia elokuvia/TV-sarjoja.
Käyrätorvi
Mari Loiske
Jaakko Välimäki
Jaakko Välimäki on Sinfonia Lahden käyrätorvien äänenjohtaja ja opettaa soittamisen ohessa kaikenikäisiä soittajia vasta-alkajista koesoittovalmennettaviin. Opettajana Jaakko pyrkii tekemään käyrätorvensoitosta luonnollisen helppoa. Vapaa-ajallaan Jaakko hyppii seinille sisäkiipeilyhalleissa.
Trumpetti
Timo Paasonen
Juhana Valtonen
Juhana Valtonen on kokenut trumpettipedagogi, joka on työskennellyt aiemmin mm. Lauttasaaren, Keravan ja Käpylän musiikkiopistoissa.
Pasuuna
Nadja Hanhilahti
Nadja Hanhilahti on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri. Hän on toiminut matalien vaskisoitinten päätoimisena tuntiopettajana vuodesta 2016 lähtien. Lisäksi hän on konsertoinut maamme sinfoniaorkestereissa viransijaisena sekä freelancerina. Nadja on myös aktiivinen kamarimuusikko ja on Helten Brass Ensemblen sekä Brass Q- vaskikvintetin vakijäsen. Perheeseen kuuluu aviomies Joonas, poika Ahti ja lapinkoira Kara. Vapaa-aikaa hän viettää usein metsässä retkeillen, syksyllä sienestäen ja talvella hiihtäen.
Tuuba, Baritonitorvi
Mikko Marttila
Mikko Marttila on matalien vaskien moniottelija, joka aloitti EMOssa matalien vaskien tuntiopettajana elokuussa 2023. Mikko on alunperin tuubisti, joka on valmistunut musiikin maisteriksi HMTM Hannoverista 2018, mutta hän on tehnyt myös pasuunan soiton maisteriopintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa suorittaen pasuunansoiton A-kurssinsa keväällä 2021 ja taiteellisen täydennyskoulutuksen Malmön musiikkikorkeakoulussa 2021-2022. Ennen EMOa Mikko toimi matalien vaskien tuntiopettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa 2018-2022 ja on opettanut Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa vuodesta 2019 lähtien. Opetuksen ohella Mikko on aktiivinen freelancer-muusikko, jonka voi nähdä niin erilaisten orkestereiden kuin bigbandienkin takarivissä. Vapaa-ajallaan (silloin kuin sellaista on) Mikko viihtyy luonnossa, erityisesti virtaavien vesien äärellä perhovapa kädessä.
Lyömäsoittimet
Petteri Kippo
Harppu
Kirsi Kiviharju
Piano
Lili Ahopelto
Kanadassa syntynyt pianisti Lili Ahopelto viimeistelee maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa Erik Tawaststjernan ja Antti Hotin johdolla. Hän opiskeli pianonsoittoa myös Toronton Yliopistossa, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi opettajanaan Emily Chiang.
Maaliskuussa 2020 Lili soitti solistina Jyväskylä Sinfonian kanssa Kakadu-pianotriossa Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikipailun finaalissa. Hän oli myös palkinnon voittaja Sibelius Akatemian Helmi Vesa -kilpailussa helmikuussa 2019.
Torontossa opiskellessaan Lili esiintyi usein kanadansuomalaisten tilaisuuksissa, esimerkiksi Sibeliuksen Finlandian solistina kuoron kanssa mm. Suomi 100 –juhlakonserteissa ja FinnGrandFesteissä Torontossa ja Sudburyssa. Lili on myös soittanut haitaria 7-vuotiaasta lähtien ja viihdyttänyt yleisöä mm. katusoittajana, häissä ja kansantanssiyhtyeissä.
Lili on jo yli kymmenen vuotta sitten ruvennut opettamaan sekä tekemään säestystyötä. Opettajana hän on energinen ja kannustava, ja hänen monipuolinen taustansa tuo luovuutta ja uusia näkökulmia musiikkitunneille. Hän on todella innokas työskentelemään EMOn upeiden oppilaiden kanssa!
Rebekka Angervo
Rebekka Angervo on opettanut EMO:ssa vuodesta 1999. Hän opettaa pianonsoittoa, kamarimusiikkia, vapaata säestystä, pianon Soitintikkaat-ryhmiä sekä musiikin hahmotustaitoja pianisteille. EMO-lehtorin viran ohella Rebekka on opettanut pianopedagogiikkaa Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2003 lähtien sekä toiminut Nuorten pianoakatemian tuottajana vuodesta 2019.
Opetustyönsä lisäksi Rebekka toimii koordinaattorina ja tuottajana useissa kansainvälisissä kulttuurihankkeissa, musiikkifestivaaleilla ja -tapahtumissa sekä Suomen Chopin-yhdistyksen ja Kamari ry:n hallituksissa.
Rebekka on EMO:n kasvatti. Musiikkiopisto-opintojensa jälkeen hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Pariisissa. Pianonsoiton lisäksi Rebekka on opiskellut erityispedagogiikkaa, kulttuurituottamista ja johtamistaitoja.
Rebekka on kiinnostunut oppimisen mekanismeista. Hänen mottonsa kaikessa musiikin tekemisessä, opettamisessa ja oppimisessa on: ”Musiikki kuuluu kaikille, ja INSPIRAATIO TARTTUU!”
Adam Herd
Adam Herd on syntynyt Australiassa, mutta on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta. Hän on erittäin monipuolinen taiteilija ja kouluttaja, jolla kokemusta barokin, klassisen, romantiikan, 1900-luvun, nykymusiikin, jazzin, kansanmusiikin ja popin tyylilajeista. Hänen intohimonsa on korkealaatuinen pianopedagogiikka, jonka kautta hän inspiroi, kasvattaa ja vahvistaa oppilaan omia musiikillisia suuntautumisia sekä samalla avartaa heidän taiteellista ymmärtämistä ja kiinnostusta. Adam on toiminut opettajana 20 vuotta, sekä opiskellut pedagogiaa korkeimmalla tasolla Suomessa (Sibelius akatemian tohtori koulu) ja ulkomailla (Queensland Conservatorium of Music, Australia). Hänen opetustyylinsä sisältää eurooppalaisen historian ja perinteen sekä australialaisen optimismin. Adamin aurinkoinen ja positiivinen luonne näkyy ja ilmenee kaikessa mitä hän tekee.
Päivi Isoluoma-Viljanen
Päivi Isoluoma-Viljanen on suorittanut ammattiopintonsa Sibelius-Akatemiassa ja lisäksi hän on osallistunut useille mestarikursseille. Päivi on täydentänyt opintojaan Yhdysvalloissa, jossa hän on myös esiintynyt kamarimuusikkona. Espoon musiikkiopistossa Päivi on opettanut jo kymmeniä vuosia. Opetustyö on hänestä antoisaa ja tuottaa päivittäin paljon iloa. Päivin muusikkoperheen kaikki lapset ovat EMOn kasvatteja.
Carlos Juris
Tiina Karakorpi
Tiina Karakorpi aloitti EMOssa pianonsoitonlehtorina syksyllä 2004. Opisto oli hänelle jo entuudestaan tuttu, sillä hän opiskeli EMOssa piano-, viulu ja kuoro-oppilaana 1984-95. EMOssa on edelleen töissä niitä opettajia, jotka opettivat myös Tiina noina vuosina!
EMOn jälkeen Tiina opiskeli Sibelius-Akatemiassa, Tukholman Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa sekä Accademia Internazionale di Musica in Romassa. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui musiikin tohtoriksi keväällä 2016.
Tiina esiintyy säännöllisesti pianistina ja kamarimuusikkona. Hän kokee omien haastavien soittoprojektien tuovan sisältöä ja ideoita opetustyöhön. Opetuksessa ja oppimisessa tärkeimpinä asioina hän näkee innostuksen, jakamisen sekä vuorovaikutuksen.
Junio Kimanen
Salla Pynssi
Salla Pynssi on työskennellyt EMOssa pianonsoitonopettajana ja säestäjänä vuodesta 2008, nykyään lehtorin roolissa. Itse hän aloitti pianonsoiton 4-vuotiaana, EMOssa Katariina Nummi-Kuisman oppilaana. Salla on opiskellut myös sellonsoittoa, laulanut kuorossa ja näytellyt musiikkiteatteriryhmässä. Opiskeltuaan Tukholman Kuninkaallisen Musiikkikorkeakoulun kamarimusiikki-instituutissa sekä Sibelius-Akatemiassa, rakkaasta pianonsoitosta tuli hänelle lopulta ammatti.
Salla rakastaa monipuolista työtään EMOssa. Hän kokee olevansa maailman parhaassa työpaikassa, kun voi viettää päivät lahjakkaiden ja ihanien lasten sekä nuorten parissa.
Eeva Rapeli
Eeva Rapeli tuli Espoon musiikkiopistoon töihin jo lukioikäisenä, aluksi säestäjäksi. Opiskellessaan Sibelius-Akatemiassa hän myös opettamaan EMOn oppilaita. EMO-uran katkaisivat välissä kolme inspiroivaa jatko-opintojen ulkomaavuotta Varsovan Chopin-akatemiassa ja yksi vuosi silloisen Leningradin konservatoriossa. Nämä opiskeluvuodet opettajakontakteineen samoin kuin osallistuminen moniin kansainvälisiin mestarikursseihin ovat osaltaan muovanneet Eevasta sen opettajan ja muusikon, joka hän on.
Eeva nauttii valtavasti kun saa työssään seurata lasten ja nuorten kasvua soittajina omaan mittaansa ja joskus rajoja venyttäen. Usein yhteinen taival kestää vuosia. Eeva saattaa opettajana olla hyvinkin tarkka harjoittaja, mutta hänellä on myös ymmärrystä erilaisille oppijoille. Voidakseen uskottavasti vaatia oppilailtaan harjoittelua, pyrkii hän itsekin harjoittelemaan ja esiintymään säännöllisesti.
Eevalla on kolme jo aikuista lasta, jotka ovat kaikki käyneet musiikkiopintotaipaleen alkaen muskarista. Tämä on tehnyt Eevasta kokemusasiantuntijan myös musiikkiopistovanhemman näkökulmasta katsottuna.
Kristina Söderblom
Kristina Söderblom tuli EMOon pianonsoiton opettajaksi vuonna 1986, jolloin hän samanaikaisesti vielä opiskeli Sibelius-Akatemiassa. Valmistuttuaan sieltä ja jatkettuaan opintojaan vielä runsaan vuoden verran Saksassa, sai hän EMOsta lehtorin toimen. Kristina on siis viihtynyt EMOssa jo yli 30 vuotta ja toimii opistolla myös opettajien luottamusmiehenä.
Kristinasta on hienoa, jos oppilaat saavat soittoharrastuksestaan kokemuksia ja taitoja, joista heille on iloa läpi elämän. Vaikka opiskelussa musiikki ja musiikillinen ilmaisu ovatkin keskiössä, soittotaidon ja itseilmaisun ohella kehittyvät myös monet muut taidot, kuten keskittymiskyky ja pitkäjänteisyys.
Sanna Tallini Vaarni
Sanna Tallini Vaarni on työskennellyt Espoon musiikkiopistossa pianonsoiton lehtorina vuodesta
2001 sekä pianojaoksen ainejohtajana vuodesta 2009. Opetustyönsä ohella hän esiintyy
solistina ja kamarimuusikkona. Hän pitää usein mestarikursseja niin Suomessa kuin
ulkomaillakin.
Jussi Tiainen
Jussi Tiainen aloitti pianonsoiton opintonsa Porin Palmgren-Konservatoriossa Anu Kaivolan johdolla. Opinnot jatkuivat myöhemmin Sibelius-Akatemiassa ensin nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa opettajina mm. Liisa Pohjola ja Juhani Lagerspetz. Jussi valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2018. Hän työskentelee pianonsoiton opettajana myös Tampereen Konservatoriossa. Opettamisen ohessa Jussi toimii niin soolo-, kamarimusiikki- kuin liedpianistinakin. Opettamisessa Jussia kiehtoo erilaisten persoonien kohtaaminen ja soittopulmien ratkaiseminen. Jussi haluaa innostaa oppilaitaan löytämään oman äänensä musiikin ilmaisijana.
Suvi Tolvanen
Suvi Tolvanen on opettanut EMO:ssa syksystä 2021 lähtien. Musiikkiopisto-opintonsa hän suoritti Mikkelin musiikkiopiston Kangasniemen sivutoimipisteessä. Myöhemmin pianonsoitto jatkui Helsingin konservatorion muusikon koulutusohjelmassa ja Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen osastolla, jossa hän tällä hetkellä viimeistelee maisteriopintojaan. Suville pianonsoiton opetuksessa keskeisintä on onnistumisen kokemusten mahdollistaminen. Soittotaidon kehittämisen lisäksi tavoitteena on synnyttää oivalluksia ja ymmärrystä omasta oppimisesta.
Suvi on monipuolisesti kiinnostunut taiteista ja kulttuurista ja on ollut mukana kotipaikkakunnallaan Kangasniemellä järjestämässä Adamant ry -yhdistyksen kautta useita erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten kesämusikaaleja ja viimeisimpänä unkarilaisen kulttuurin tapahtuman UnkariFesztin elokuussa 2022.
Vapaa säestys
Pasi Piispanen
Cembalo
Laura Vihreäpuu
Kitara
Marja Korpi
Marja Korpi valmistui kitaransoitonopettajaksi Oulun konservatoriosta vuonna 1997. Opinnot täydentyivät musiikkitieteen opinnoilla Helsingin yliopistossa, FM 2004. Opetuskokemusta on kertynyt 25 vuoden ajalta eri musiikkioppilaitoksista. Vaikka Marjan päätyö koostuu EMOssa suurimmalta osin apulaisrehtorin tehtävistä, on kitaransoitonopetus lähellä hänen sydäntään ja tärkeä osa työnkuvaa. Opetuksessaan Marja pyrkii siihen, että musiikin ilo olisi läsnä jokaisella tunnilla – silloinkin kun soittimen kesyttämisessä tulee vastaan uusia haasteita. Oppilaslähtöisyys on tärkeää kaikilla tasoilla: tavoitteiden asettelussa, ohjelmiston valinnassa jne. Vapaa-ajallaan Marja soittamisen lisäksi harrastaa pop/jazzlaulua, luonnossa liikkumista ja englantilaisen jalkapallon seuraamista.
Aukusti Arjas
Aukusti Arjas on toiminut EMOssa kitaraopettajana vuodesta 2023 lähtien. Kitaraa Aukusti on opiskellut Sibelius Akatemian nuorisokoulutuksessa ja musiikkikasvatuksen osastolla, jossa hän tekee maisterintutkintoaan. Sibelius Akatemian lisäksi Aukusti on opiskellut pop-musiikkia Los Angelesissa ja Amsterdamissa.
Musiikin moninaisuuden arvostaminen, tutkiminen ja pohtiminen ovat keskeistä Aukustin opetuksessa, jossa tärkeää on rohkaista jokaista oppilasta tutkailemaan ja etsimään omaa suhdettaan musiikkiin ja soittamiseen.
Opintojen ja opettamisen lisäksi Aukusti keikkailee yksin ja erinäisten kokoonpanojen kanssa kaikenlaisilla kitaroilla ja kosketinsoittimilla. Musiikin ulkopuolella Aukusti harrastaa akrobatiaa, tanssia, pyöräilyä ja seuraa intohimoisesti koripalloa.
Osmo Palmu
Antero Pellikka
Andrzej Wilkus
Kantele
Tuuli Lukkarinen
Tuuli Lukkarinen on monipuolinen muusikko, opettaja ja musiikintekijä. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012, opiskeltuaan kanteleensoittoa sekä esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa (MuK) että kansanmusiikin koulutusohjelmassa (MuM). Hänellä on pitkä opetuskokemus eri musiikkiopistoista Uudenmaan alueella, mm. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistosta ja Länsi-Vantaan musiikkiopistosta. EMOssa Tuuli on tehnyt sijaisuuksia. Tuuli on esiintynyt runsaasti sekä soolona että eri kokoonpanoissa, kanteleen lisäksi myös harpistina. Tuulille on opettajana tärkeää luoda soittotunneille rauhallinen ja kannustava ilmapiiri, jossa oppilaassa piilevä muusikko saa tilaa kehittyä ja tulla esiin. Tunneilla voidaan soittaa monenlaista ohjelmistoa oppilaan toiveita kuunnellen sekä säveltää omaa musiikkia.
Juulia Salo
Juulia Salo on energinen ja ennakkoluuloton kanteletaiteilija ja pedagogi, joka vaikuttaa erityisesti taidemusiikin kentällä ja heittäytyy mielellään improvisoimaan. Juulia innostuu uusista haasteista ja pyrkii jatkuvasti löytämään erilaisia musiikillisia ulottuvuuksia ja tekniikoita kanteleen avulla.
Juulia valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017 ja on opettanut kanteleensoittoa vuodesta 2014 Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa sekä vuodesta 2016 Nurmijärven musiikkiopistossa. Juulia tekee yhteistyötä lukuisten muusikoiden ja säveltäjien kanssa ja esiintyy säännöllisesti sekä solistina että kamarimuusikkona.
Juulian opetustyön keskiössä on positiivisen musiikkisuhteen rakentaminen ja oman ilmaisun löytäminen sekä tukeminen kanteleensoiton kautta yksilöllisesti jokaisen oppilaan kanssa.
Harmonikka
Elina Leskelä
Eero Nissinen
Eero Nissinen toimii päätoimisena tuntiopettajana Espoon musiikkiopistossa. Yhdessä Elina Leskelän kanssa he osaltaan luotsaavat espoolaista harmonikansoittoa tulevaisuuteen, perinteitä kunnioittaen. Lasten ja nuorten musiikkiharrastaminen ja sen kehittäminen on Eerolle tärkeää. Yksityistuntien lisäksi yhteissoitto, leirit ja esiintymiset ovat merkittäviä osioita opettamisen kokonaisuudessa.
Laulu
Leena Sainio
Tiitus Ylipää
Tiitus Ylipää on valmistunut Tampereen Ammattikorkeakoulusta Muusikoksi (AMK) 2014 ja valmistuu vuonna 2019 Sibelius-Akatemian oopperaluokalta Musiikin Maisteriksi.
Säestys
Ilmo Peitso
Ilmo Peitso on toiminut EMOn opettajana vuodesta 1985 ja säestyksen lehtorina vuodesta 1987, jolloin hän lopetti pianonsoiton opettamisen.
Yhteissoitto ja kamarimusiikki on ollut Ilmon sydäntä lähellä jo kouluvuosina Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja opiskeluaikana Turun konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa, jonka sivutoimisena tuntisäestäjänä hän toimii edelleenkin, nyt 36:tta lukuvuotta. Ilmo on osallistunut lukuisiin levytyksiin ja tehnyt useita kamarimusiikkinauhoituksia Yleisradiolle.
Ilmo on unelmiensa ammatissa!
Salla Pynssi
Salla Pynssi on työskennellyt EMOssa pianonsoitonopettajana ja säestäjänä vuodesta 2008, nykyään lehtorin roolissa. Itse hän aloitti pianonsoiton 4-vuotiaana, EMOssa Katariina Nummi-Kuisman oppilaana. Salla on opiskellut myös sellonsoittoa, laulanut kuorossa ja näytellyt musiikkiteatteriryhmässä. Opiskeltuaan Tukholman Kuninkaallisen Musiikkikorkeakoulun kamarimusiikki-instituutissa sekä Sibelius-Akatemiassa, rakkaasta pianonsoitosta tuli hänelle lopulta ammatti.
Salla rakastaa monipuolista työtään EMOssa. Hän kokee olevansa maailman parhaassa työpaikassa, kun voi viettää päivät lahjakkaiden ja ihanien lasten sekä nuorten parissa.
Sävellys
Markku Klami
Markku Klami on säveltäjä ja musiikin hahmoitusaineiden opettaja. Hän on opettanut EMOssa vuodesta 2012 alkaen. Sävellys- ja opetustyöni ohella Markku toimii useissa asiantuntija- ja luottamustehtävissä Suomen musiikkikentällä. Musiikkia hän on harrastanut lapsesta asti. Opettajana Markku haluaa välittää oppilailleen monipuolisesti osaamista ja tietoa musiikin rikkaasta maailmasta. Opetuksessaan hän on jo toistakymmentä vuotta käyttänyt luovaan toimintaan (mm. oppilaiden omat sävellykset) perustuvia opetustapoja, joita nyt on nostettu myös taiteen perusopetuksen valtakunnallisissa opetussuunnitelmissa esiin.
Orkesterit
Maija Alén
Maija Alén aloitti sellonsoiton yksityisesti 4-vuotiaana. Soittoharrastus jatkui Espoon musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän siirtyi ammattiopintoihin Ammattikorkeakoulu Metropoliaan. Maija valmistui musiikkileikkikoulunopettajaksi vuonna 2002 ja sellonsoitonopettajaksi 2004. Vuonna 2012 hän suoritti vielä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon soiton ryhmäopetuksesta. Maija on Vivo – Sello alkeisoppikirjan toinen tekijä.
Maija on Espoon musiikkiopistossa alkuopetuksen lehtorina sekä muskarijaoston ainejohtajana. Hänen työnkuvaansa kuuluu muskareiden ja sellonsoiton opetuksen lisäksi musiikin hahmotusaineiden opetus, orkesterityö sekä soiton pienryhmäopetus.
Maija nauttii pienten ja vähän suurempienkin lasten opettamisesta sekä musisoinnin ja oppimisen ilon herättämisestä.
Tarja Koskinen
Tarja Koskinen on ollut EMOlainen vuodesta 1997 lähtien. Aluksi hänen luokkansa oli muutaman oppilaan kokoinen, mutta vuosien varrella oppilasmäärä on kasvanut. Samaan tahtiin EMOn orkestereihin on saatu alttoviulusektiot ja alttoviulusta on muutenkin tullut yksi EMOn tavallisista aloitussoittimista. Uudet, aloittavat alttoviulistit ovat Emossa useimmiten juuri Tarjan oppilaita.
Ryhmäopetus yksilöopetuksen rinnalla ja sen tukena, on aina ollut tärkeä osa Tarjan opetusta. Viime vuosina ryhmäopetus on lisääntynyt EMOssa ja myös Tarjan oppilasta osa aloittaa opintonsa ryhmässä. Tarja opettaakin EMOssa Matinlahden aluetassu-ryhmiä sekä toimii orkesterien (Crescendo, TNS) stemmaharjoittajana.
Omat opintonsa Tarja on suorittanut Sibelius-Akatemiassa ja Ithaca Collegessa. Tarjan pääinstrumentti oli opintojen aikana alttoviulu ja sen rinnalla hän opiskeli laulua, josta hän suoritti myös loppututkinnon.
Tarjan mielestä parasta opetustyössä on pitkäjänteinen yhteistyö oppilaan kanssa. Kun yhdessä tekemällä löytyy oppilaalle oikea tapa soittaa ja harjoitella, kuulostaa lopputuloskin hienolta.
Maarit Kyllönen
Erkki Lasonpalo
Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007 ja jatkuivat seuraavana vuonna Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.
Lasonpalo on johtanut Suomessa vuodesta 2012 useimpia merkittäviä orkestereita kuten Tampere Filharmoniaa ja Turun filharmonista orkesteria, Sinfonia Lahtea, Oulu Sinfoniaa sekä Helsingin, Kuopion, Lappeenrannan, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereita ja Tapiola Sinfoniettaa sekä Lapin kamariorkesteria. Hän on työskennellyt myös oopperaproduktioissa Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, Oulun oopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Kokkolan oopperassa. Lasonpalo on toiminut Heinäveden musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014 lähtien. Lisäksi hän toimii Kemin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina ja Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina.
Erkki Lasonpalo on työskennellyt Tapiolan nuorten sinfonikoiden kouluttajana ja kapellimestarina vuodesta 2012 lähtien.
Elina Leskelä
Mari Loiske
Mari Loiske opettaa EMOssa käyrätorven lisäksi Intro-puhallinorkesteria sekä kouluttaa tulevia soitinpedagogeja yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa. EMOssa hän on ollut reilut 20 vuotta ja lisäksi hän vaikuttaa Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Mari on Sibelius-akatemiasta valmistunut musiikinmaisteri.
Mari opastaa oppilaistaan luovia musiikin tulkitsijoita ja imrovisaatio onkin keskeinen työkalu hänen opetustavassaan.
Miska Matero
Miska Matero on kuhmolaislähtöinen klarinetisti, joka on opiskellut mm. Tallinnan Musiikki- ja teatteriakatemiassa. Sieltä valmistuttuaan vuonna 2020, hän kiinnostui enemmän opettamisesta, ja viimeisteleekin klarinettipedagogiikan opintoja tällä hetkellä Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opettamiskokemusta Miskalla on mm. Ylä-Satakunnan musiikkiopistosta, Tampereen konservatoriosta ja Pirkanmaan musiikkiopistosta.
Opettamisen lisäksi Miska nauttii erityisesti kamarimusiikin soittamisesta, ja muusikkoystävien kanssa perustamassaan PAUHA-triossa hän pääsee tätä haavettaan toteuttamaan.
Riia Odé
Riia on Kotkasta lähtöisin oleva viulunsoitonopettaja. Opiskelupolkunsa hän on kulkenut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen ja ammattiopintojen kautta maisteriksi. Ennen Espooseen tuloaan, Riia ennätti opettaa Tampereen konservatoriossa, Hyvinkään musiikkiopistossa sekä ulkomailla Oslossa ja Dublinissa. Espoon musiikkiopistossa hän opettaa yksityisoppilaiden lisäksi viuluryhmiä sekä soitintikkaita. Riian vastuulla on myös jousiorkesteri Minijouset.
Riia pitää monipuolisesta toimenkuvastaan, sillä ryhmien opettaminen avartaa näkemyksiä ja motivoi löytämään uusia opetustapoja. Ryhmistä saa paljon iloa ja energiaa ja Riian uskookin, että myös oppilaat nauttivat yhdessä oppimisesta. Ryhmissä syntyy myös kaverisuhteita, jotka kannustavat jatkamaan vaikeampienkin aikojen yli.
Opettajana Riia on erityisen kiinnostunut ryhmäopetuksen lisäksi alkeispedagogiikasta. Hän käyttää työssään ideoita Colour Strings- ja Näppäri-metodeista. Riia pitää monesta eri musiikkityylistä ja erityisesti kansanmusiikki on lähellä hänen sydäntään. Kansanmusiikin ilo, välittömyys ja vapaus ovat piirteitä, joita hän haluaisi pitää soittamisen keskiössä tyylistä riippumatta.
Pirkko Simojoki
Pirkko Simojoki opettaa alttoviulunsoittoa ja pedagogiikkaa Sibelius-Akatemiassa sekä alttoviulunsoittoa Espoon ja Porvoonseudun musiikkiopistoisssa. Hän pitää säännöllisesti mestarikursseja ja opettajien jatkokoulutuskursseja Suomessa ja ulkomailla.
Vuodesta 2001 vuoteen 2014 Simojoki opetti Itä-Helsingin musiikkiopistossa, ja toimi opiston apulairehtorina vuosina 2008–2012. Hän on johtanut ja kouluttanut lukuisia lapsi-ja nuoriso-orkestereita Itä-Helsingin, Espoon ja Porvoonseudun musiikkiopistoissa. Orkesterin johtamista hän on opiskellut Jorma Panulan johdolla.
Vuodesta 1993 vuoteen 2002 Simojoki soitti Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, ensin tuttisoittajana ja sitten varaäänenjohtajana.
Hän opiskeli Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja Tel Avivin Rubin-Akatemiassa, pitkäaikaisimpina ja tärkeimpinä opettajinaan Matti Hirvikangas ja Yuri Gandelsman.
Simojoki on kehittänyt Colourstrings-metodia alttoviululle. Kirjasarjasta Viola ABC on julkaistu kolme ensimmäistä osaa.
Noora Voima
Noora Voima on toiminut viulunsoiton opettajana vuodesta 2009. Noora opettaa niin vasta-alkajia kuin pidemmälle ehtineitä ja nauttii erityisesti orkesterikouluttajan roolista. EMOssa hän on mukana Poco a poco ja Crescendo orkestereiden tiimeissä. Noora on kartuttanut opettajakokemusta IHMOssa ja juuret ovat syvällä Colourstrings pedagogiikassa. Tällä hetkellä Noora kuuluu tiimiin, joka kouluttaa uusia Colourstrings pedagogeja. Opettajana Nooran tavoitteena on tuoda musiikki rikastuttamaan jokaisen oppilaani elämää. Opetustilanteissa hän pyrkii ruokkimaan oppilaan suhdetta musiikkiin ohjaamalla taide painotteisesti kuitenkin huolehtien, että eri osa-alueet, niin instrumentin hallinta kuin musiikilliset perustaidot ja ymmärrys, kehittyisivät mahdollisimman hyvässä tasapainossa.
Noora on opiskellut merkittävän osan esittävän taiteen opinnoista Itävallassa Klagenfurtissa sekä Grazissa Helfried Fisterin oppilaana. Pääaineen opintojen lisäksi, vanhan musiikin sekä kamarimusiikin opinnot vaikuttivat olennaisesti Nooran kehitykseen muusikkona. Kotimaassa hän on opiskellut mm. Pertti Sutisen oppilaana. Musiikkipedagogisen YAMK tutkinnon hän suoritti vuonna 2016 Metropolian Ammattikorkeakoulussa.
Kuorot
Pasi Hyökki
Veera Voima
Musiikin hahmotusaineet
Iiris Kaasinen
Markku Klami
Päivi Ojala
Veli-Pekka Vaari
Laulaja ja viulisti Veli-Pekka “Vellu” Vaari opettaa EMO:ssa musiikin hahmotusta. Vellu viimeistelee Sibelius-Akatemialla musiikkikasvatuksen maisteriopintojaan ja valmistuu jouluna 2021. Omassa musiikillisessa työskentelyssään Vellu näkee arvokkaaksi mahdollisimman monipuolisen musiikin arvostuksen, joka ylittää perinteiset tyylilajien rajat. Vellu on myös Vaarin seikkailut -yhtyeen perustaja ja laulaa lisäksi Talouskvartetti -lauluyhtyeessä. Kuten lukemattomille taiteilijoille ja säveltäjille, luonto on myös Vellulle loputon luovuuden ja inspiraation lähde.
Musiikkiteknologia
Jan Cibulka
Musiikin maisteri, sellotaiteilija ja pedagogi Jan Cibulka on toiminut solistina, kamarimuusikkona, orkesterimuusikkona ja teatterimuusikkona suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on opettanut useissa eri oppilaitoksissa sekä säveltänyt ja sovittanut monille kokoonpanoille. Jan on myös julkaissut oppimateriaalia jousisoittajille.
Muskari
Maija Alén
Monika Cibulka
Paula From
Paula From on valmistunut musiikkileikinopettajaksi Helsingin konservatoriolta vuonna 1994, musiikkipedagogiksi Helsingin Stadialta vuonna 2007 ja ylemmän ammattikorkean musiikkipedagogiksi Metropolialta vuonna 2011. Pääsoittimena hänellä on ollut klarinetti, mutta takana on myös pianon- ja kitaransoiton säestysopintoja.
Paula on toiminut useissa musiikkioppilaitoksissa muskarinopettajana sekä ammattiin valmistuvien opiskelijoiden kouluttajana Stadialla ja Metropoliassa. EMOssa Paula on toiminut 10 vuotta. Hän on kehittänyt EMOn päiväkotimuskaritoimintaa Etelä-Espoon alueella alusta alkaen. Paula on päiväkotien musiikkikasvatuksen asiantuntija ja arvostaa yhteistyötä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa.
Muskari on ollut Paulalle aina lähellä sydäntä. Oppiminen tapahtuu parhaiten kun tunnilla on lempeä, arvostava ja iloinen tunnelma, ja opettajalla taito luotsata ryhmää musiikin ihmeelliseen ytimeen.
Paulalle lasten loistavat silmät ovat paras palaute tunneista!
Susanna Laukkanen
Tarja Luoma
Musiikkileikin lehtori Tarja Luoma aloitti opettajana EMOssa heti valmistumisensa jälkeen syksyllä 1997. Vuosien varrella Tarjan muskarissa ovat musisoineet monet sadat pienet musikantit vauvoista aina pieniin koululaisiin saakka. Ensimmäiset pienet muskarilaiset musisoivat nyt jo omien vauvojen ja taaperoidensa kanssa ”toisella kierroksella”.
Musiikkileikkiryhmien lisäksi Tarja on opettanut musiikkivalmennusta pienille soitonopiskelijoille ja alakoululaisille.
Tarja toimii myös ohjaavana opettajana varhaisiän musiikinopettajaopiskelijoille ja on mukana säännöllisesti monissa lastenkonserteissa, -tapahtumissa ja -produktioissa. Solistina hän on ollut mm. Tapiola Sinfoniettan, Radion sinfoniaorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Joensuun kaupunginorkesterin lastenkonserteissa.
Pilvi Szilvay-Monto
Pilvi Szilvay-Monto on valmistunut varhaisiän musiikinopettajaksi vuonna 2015 ja suorittanut musiikkipedagogin ylemmän korkeakoulututkinnon vuonna 2024. Pääaineinaan hänellä on ollut laulu ja pianonsoitto sekä klassisen että popmusiikin alalla. Varhaisiän musiikinopettajan työn lisäksi hän on toiminut pianonsoiton-, laulun- sekä bändiopettajana. Pilvi säveltää, sovittaa ja sanoittaa perustamalleen Unajan ja Untamon orkesterille materiaalia, jota on esitetty muun muassa musiikkiteatterina sekä pedagogisiin tarkoituksiin eri muodoissa kuten opetusvideoina.
Rytmiikka
Susanna Laukkanen
Susanna Laukkanen on valmistunut Savonia ammattikorkeakoulusta varhaisiän musiikinopettajaksi ja laulunopettajaksi sekä opiskellut rytmiikkaa Taideyliopistossa. Ennen EMOon tuloa Susanna on työskennellyt Kuopion konservatoriossa varhaisiän musiikinopettajana. Hän on myös johtanut lapsikuoroa, opettanut pianon alkeita sekä työskennellyt senioreiden kanssa erinäisiä musiikkituokioita vetäen. Näille kahdelle ääripäälle, lapsille ja senioreille Susanna toivoisikin enemmän yhdessä musisoimista tulevaisuudessa.
EMO:ssa Susannan työn kuvaan kuuluu päiväkotimuskarit sekä rytmivalmennus ja rytmiikka.
Tiisa Ruisniemi
Tiisa Ruisniemi aloitti EMO:ssa syksyllä 2014. Rytmiikan lehtorina hän opettaa rytmiikka-, rytmivalmennus- ja Tremolo-ryhmiä. Tiisa on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen koulutusohjelmasta ja musiikkipedagogiksi Metropolia AMK:sta pääaineena huilu. Tiisa opetti aiemmin huilunsoittoa ja muita musiikkiaineita, ja sitten rytmiikka vei mennessään. Hän lauloi EMO Ensemblessä 12 vuotta, jossa toimi myös äänenjohtajana.
Rytmiikkaa Tiisa on opiskellut Taideyliopistossa ja useilla kursseilla, koulutuksissa ja alan festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Opettajina ovat toimineet mm. Elina Kivelä, Harri Setälä, Pekka Saarikorpi, Tupac Mantilla, Anna Llombart, Sarah Lasaki ja Charles Raszl. Myös Orff-pedagogiikka on tärkeä osa Tiisan opetustyötä.
Tiisan mielestä rytmiikassa parasta on monipuolisuus ja ainutlaatuisuus. Millä tahansa voidaan tehdä rytmiä ja musiikkia, mahdollisuuksia on rajattomasti! Rytmiikka on myös helposti lähestyttävä matalan kynnyksen musiikinharrastusmuoto. Tiisasta on mahtavaa opettaa, luoda ja kehittää niin monipuolista, kokonaisvaltaista, hyödyllistä ja hauskaa oppiainetta! Ryhmien kanssa yhdessä tekeminen ja onnistumisen riemu, sekä taidokkaat visuaaliset koreografiat ja esitykset ovat Tiisasta ammatin suola.