Oppilaaksi EMOon

Mukaan musiikkiin! 

Soitin- ja lauluopinnot

  • EMOn soitin- ja lauluopintoihin hakeudutaan kerran vuodessa keväällä oppilasvalintojen kautta. Hakuaika ja ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa ja oppilasvalinnat järjestetään 21.-22.5. ja 26.5.-27.5.2025.

 

Ilmoittautuminen ryhmiin

  • Rytmikkaan: ilmoittautuminen käynnissä emo.eepos.fi
  • Muskariin: ilmoittautuminen käynnissä emo.eepos.fi
  • Kameleontti-ilmaisukuorojen koelaulu järjestetään elokuussa. Lisätiedot veera.voima@emo.fi.
  • Matinlahden koulun aluetassun (jousisoittimet) ilmoittautumisohjeet jaetaan koulun oppilaille touko- ja elokuussa.

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Yleistä tietoa oppilaaksi hakemisesta

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohtia rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet. Voit tutustua niihin täältäPieni soitinopas sisältää perustietoa eri soittimista. Alta löytyy myös linkkejä soitinesittelyvideoihin. Julkaisemme soitinesittelyvideoita kevään mittaan Espoon musiikkiopiston Instagramissa ja Facebookissa.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin vapaita paikkoja. Hyviä vaihtoehtoja niille ovat esim. puhallinsoittimet tai kontrabasso.

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa. Mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Linkkejä soitinesittelyvideoihin:

Kiehtovat orkesterisoittimet

Helsingin poliisisoittokunnan soitinesittelyvideo

EMOn opettajien ja oppilaiden soitinesittelyvideo

 

Näin voit valmistautua oppilasvalintoihin

  • mieti etukäteen, minkä laulun laulat opettajalle
  • jos olet jo soittanut jotain soitinta, voit valmistella jonkin kappaleen esitettäväksi
  • tule paikalle täsmällisesti varaamanasi aikana
  • muuten riittää, että toimit opettajan ohjeiden ja esimerkin mukaan

Oppilasvalintapäivänä

Tarkista varaamasi henkilökohtainen aika ja luokka sähköpostitse saamastasi vahvistusviestistä (LÄHETTÄJÄ: Eepos-postitus <postitus@eepos.fi, OTSIKKO: Espoon musiikkiopisto – Ilmoittautuminen: Etunimi Sukunimi). Espoon kulttuurikeskuksen aulassa on opasteita sekä infopiste, josta voit kysyä luokan sijainnin, jos olet epävarma mihin pitää mennä.

Mitä oppilasvalintatilaisuudessa tehdään?

Oppilasvalintatilaisuudessa hakija tekee opettajan mallin mukaan erilaisia tehtäviä matkimisperiaatteella: rytmejä  toistetaan rytmikapuloilla, lauletaan lyhyehköjä sävelkulkuja opettajan mallin mukaan, tömistellään ja taputellaan, kuunnellaan pianosta ääniä – ovatko ne erilaiset vai samanlaiset? Hakijaa myös pyydetään laulamaan vapaavalintainen laulu. Laulu voi olla esim. Tuiki, tuiki tähtönen. Mikäli hakijalla on jo kokemusta soittoharrastuksesta, kannattaa antaa soittonäyte. Soittonäyte ei ole edellytys oppilaspaikan saamiselle. Hakijan ja opettajan onnistuneelle vuorovaikutukselle on eduksi, että huoltaja odottaa luokan ulkopuolella. Suosittelemme keskustelemaan asiasta etukäteen lapsen kanssa.

Oppilasvalintojen tulokset

Tulokset ilmoitetaan jokaiselle hakijalle sähköpostitse 10.6. Oppilaspaikan saaneiden on vahvistettava oppilaspaikka sähköpostissa mainitun linkin kautta viimeistään 12.6. klo 16 mennessä. Vahvistamaton oppilaspaikka tarjotaan jonossa seuraavalle hakijalle. Pääsykokeen tuloksista voi tiedustella tarkemmin puhelimitse syksyllä, keskiviikkona 4.9. klo 13-15 ja torstaina 5.9. klo 13-15 puh. 045 1973 310.

EMOn perusopintoihin (yksilöopetus) eri soittimiin vapautuu vuosittain n. 100 oppilaspaikkaa. Lisäksi tarjolla on n. 100 paikkaa yhden vuoden mittaisiin soitinvalmennusryhmiin. Myös yksittäisiä paikkoja saattaa vapautua alkusyksyllä ja vuodenvaihteessa. Näitä paikkoja tarjotaan varasijalla oleville hakijoille. Lähtökohtaisesti kaikki vapaat oppilaspaikat täytetään.

 

Yleistä tietoa musiikkiopinnoista

Musiikkiopiston perusopinnot

EMO antaa taiteen perusopetusta musiikin laajassa oppimäärässä. Opintoihin sisältyy oman soittimen yksilö- ja ryhmäopetusta, yhteismusisointia sekä musiikin hahmotusaineita. Joinakin vuosina tämä tarkoittaa viikossa useampaa käyntikertaa opistolle. Soittamaan oppii vain soittamalla, joten säännölliselle kotiharjoittelulle on varattava aikaa. Kodin kannustus ja tuki ovat tärkeitä erityisesti soittoharrastuksen alkuvaiheessa.

Soitintikkaat lyhyesti

Soitintikkaat on vuoden mittainen soitinvalmennus 3-6 oppilaan ryhmässä. Soitintikkaissa tutustutaan soittimen perusteisiin ja kotiharjoitteluun, varmistutaan soittimen soveltuvuudesta sekä muodostetaan yleiskäsitys soittoharrastuksesta. Valmennusvuoden jälkeen voi hakea jatkamaan saman soittimen perusopintoihin ilman osallistumista oppilasvalintoihin. Lue lisää  soitintikkaista. 

Löydät EMOn soitinvalikoiman ja soitinkohtaiset soivat näytteet täältä. 

Scroll to Top
X
X