Oppilaaksi EMOon

Haku soitin- ja lauluopintoihin

Vuoden 2021 oppilasvalinnat järjestettiin 24.-27.5.

Oppilasvalintojen tulokset julkaistaan torstaina 10.6.2021 ja hakijoille lähetetään sähköposti. Oppilaspaikan saaneiden on vahvistettava oppilaspaikka sähköpostissa mainitun linkin kautta viimeistään maanantaina 14.6.2021. Vahvistamaton oppilaspaikka tarjotaan jonossa seuraavalle hakijalle. Sivuainepaikat selviävät vasta elokuussa.

 

Vaihtoehto 1: ilmoittaudu Soitintikkaat-ryhmään

Soitintikkaat-ryhmä on oikopolku vuoden mittaiseen soitinvalmennukseen. Paikkoja on rajallinen määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Soitinvalikoima: käyrätorvi, pasuuna, matalat vasket (alttotorvi, baritonitorvi, tuuba) puupuhallinvalmennus nokkahuilulla, klarinetti, saksofoni, oboe, fagotti, kontrabasso. Ryhmiin otetaan vasta-alkajia ikäryhmittäin. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä. 

Vaihtoehto 2: hae perusopintoihin oppilasvalintojen kautta

Oppilasvalintojen kautta voi hakea kaikkiin soittimiin musiikkiopiston perusopintoihin. Oppilasvalintoihin osallistuneille vasta-alkajille voidaan tarjota myös lukuvuoden mittaista valmennuspaikkaa Soitintikkaat-ryhmässä tai pajassa. 

Soitinvalikoima: piano, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, kitara, nokkahuilu, huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba (ja muut matalat vasket), lyömäsoittimet, laulu (n. 15-vuotiaista alkaen), harmonikka, harppu, kantele, urut, cembalo ja pianon vapaa säestys (pianoa jo soittaneille)

EMOn oppilasvalinnat järjestetään 24.-27.5.2021 etänä Google Meet-alustalla. 

Ilmoittautuminen ja ajanvaraus on auki 8.4.–16.5.2021 www.emo.fi -sivulta löytyvän linkin kautta. 

 

Mikä Soitintikkaat on? 

Soitintikkaat on vuoden mittainen soitinvalmennus ryhmässä. Soitintikkaissa tutustutaan soittimen perusteisiin ja kotiharjoitteluun, varmistutaan soittimen soveltuvuudesta sekä muodostetaan yleiskäsitys soittoharrastuksesta. Vuoden kestävän valmennuksen jälkeen voi hakea saman soittimen perusopintoihin ilman osallistumista oppilasvalintoihin. 

 

Musiikkiopiston perusopinnot 

EMO antaa taiteen perusopetusta musiikin laajassa oppimäärässä. Opintoihin sisältyy oman soittimen yksilö- ja ryhmäopetusta, yhteismusisointia sekä musiikin hahmotusaineita. Joinakin vuosina tämä tarkoittaa viikossa useampaa käyntikertaa opistolle. Soittamaan oppii vain soittamalla, joten säännölliselle kotiharjoittelulle on tärkeää varata aikaa. Kodin kannustus ja tuki ovat tärkeitä erityisesti soittoharrastuksen alkuvaiheessa.

EMOn perusopintoihin (yksilöopetus) eri soittimiin vapautuu vuosittain n. 100 oppilaspaikkaa. Lisäksi tarjolla on n. 100 paikkaa vuoden mittaisiin soitinvalmennusryhmiin (Soitintikkaat, soitinpajat). 

Suosituimpien soitinten (esim. piano, viulu, kitara) aloituspaikoissa etusijalla ovat espoolaiset hakijat. Poikkeuksena ovat soitinta jatkavat oppilaat, joilla on erityisperuste EMOon hakeutumisessa. Muissa soittimissa voidaan osoittaa oppilaspaikkoja myös lähiseudun hakijoille, mikäli tilaa on.

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Yleistä oppilaaksi hakeutumisesta

Ainekohtaiset Ilmoittautumisohjeet löytyvät EMOn nettisivujen Ajankohtaista-osiossa

Mukaan musiikkiin!

Oppilasvalintojen kautta:

  • Musiikkiopiston soitin- tai lauluopinnot
  • trEMOlo
  • Pop/jazzlinja Ebeli

Ilmoittautumisjärjestyksessä:

  • Soitintikkaat-soitinvalmennus (soitinvalikoima vaihtelee, ks. yllä)
  • Aluetassu-opetus (jousisoittimet) Matinlahden koulun oppilaille, oppilaat saavat koulun kautta esitteen ja ilmoittautumisohjeet
  • Muskarin ja rytmiikan ilmoittautuminen, www.emo.fi 

Koelaulun kautta:

  • Kameleonttikuorot
  • EMO Ensemble, lisätietoja koelaulusta: puheenjohtaja@emoensemble.com

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohtia rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet. Niihin voi tutustua selailemalla Pientä soitinopasta.

Löydät EMOn soitinvalikoiman ja soitinkohtaiset soivat näytteet täältä. 

Tällä videolla EMOn opettajat kertovat lisää käyrätorvesta, kanteleesta, nokkahuilusta, oboesta, klarinetista, tuubasta, fagotista ja lyömäsoittimista. 

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa; mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin paikkoja vapautuu. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puhallinsoittimet, joiden kanssa pääsee alusta asti mukaan yhteismusisointiin orkesterissa

Vieritä ylös
X
X