Oppilaaksi EMOon

Hakuajat 2022

 • EMOn soitin- ja lauluopinnot to 21.4.-ke 18.5.
 • pop/jazzlinja Ebelin soitin- ja lauluopinnot pe 8.4.-su 8.5.
 • musiikkileikki, uudet oppilaat to 21.4. klo 13 alkaen
 • rytmiikka, uudet oppilaat to 21.4. alkaen
 • trEMOlo-rytmiikkaryhmien oppilasvalintoihin ilmoittautuminen ja ajanvaraus to 21.4.- ti 10.5. Pääsytesti Espoon kulttuurikeskuksessa 12.5.
 • Kameleontti-lapsikuorojen koelauluun ilmoittautuminen ja ajanvaraus to 21.4.-ma 30.5. Koelaulu ti 31.5.
 • Matinlahden koulun Aluetassun (jousisoittimet) ilmoittautumisohjeet jaetaan koulun oppilaille touko- ja elokuussa
 • hakulomakkeet: www.emo.fi -> Uudet oppilaat, ilmoittaudu

Hakeminen soitin- ja lauluopintoihin 2022

Vaihtoehto 1: Oppilasvalintojen kautta hakeminen

 • Uusia oppilaita soitin- ja lauluopintoihin otetaan vapautuville paikoille oppilasvalintojen perusteella.
 • Ilmoittautuminen ja ajanvaraus oppilasvalintoihin on auki to 21.4.-ke 18.5. www.emo.fi.
 • Oppilasvalinnat järjestetään ma 23.- ti 24.5. ja ma 30.- ti 31.5. Espoon kulttuurikeskuksessa.
 • Tarjolla on paikkoja yksilöopetukseen ja Soitintikkaat-valmennusryhmiin.
 • Oppilasvalintojen kautta voi hakea kaikkiin soittimiin ja lauluun. Soitinvalikoimasta löytyy lisätietoa sivun alaosassa.
 • Aiempaa soittokokemusta ei edellytetä 
 • Lisätietoa oppilasvalintatilaisuudesta sivun alaosasta
 • Pop/jazzlinja Ebelin hakuohjeet, ks. www.ebeli.fi

Vaihtoehto 2: Ilmoittautumalla Soitintikkaisiin

 • 1 vuoden kestävän Soitintikkaat-valmennusryhmään otetaan oppilaita vapaille paikoille ilmoittautumisjärjestyksessä to 21.4.-ke 18.5. www.emo.fi
 • Paikkoja on rajoitettu määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Ryhmät on tarkoitettu oppilaille, joilla ei ole aiempaa soittokokemusta valitsemassaan soittimessa.
 • Soitinvalikoimassa on tarjolla orkesterisoittimia. Ryhmät muodostetaan ikäryhmittäin ja niiden aikataulut julkaistaan huhtikuussa ennen ilmoittautumisen alkamista.
 • Lisätietoa Soitintikkaista löydät sivun alaosasta. Tarkemmat tiedot löytyvät Soitintikkaat-sivulta 

SOITINPOLKU tiistaina 3.5.!

Tervetuloa Tapiolasalin Soitinpolkukonsertteihin tutustumaan kiehtoviin soittimiin klo 17 tai klo 18.30.
 
 • klo 17 konsertti 5-6 -vuotiaille huoltajineen
 • klo 18.30 konsertti 7-vuotiaille ja vanhemmille huoltajineen
Konserttien ikäsuositukset ovat ohjeellisia, tavoitteenamme on jakaa yleisöä tasaisesti kumpaankin konserttiin koronaturvallisuus huomioiden. Jos perheessä on molempiin ikäryhmiin kuuluvia lapsia, voi tulla jompaan kumpaan konserttiin. Opettajamme esittelevät soittimia ja vastailevat kysymyksiin polun varrella lämpiötiloissa ennen ja jälkeen konsertin. 
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan soivaan iltaan!

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Yleistä oppilaaksi hakeutumisesta

Ainekohtaiset Ilmoittautumisohjeet löytyvät EMOn nettisivujen Ajankohtaista-osiossa

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohtia rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet. Voit tutustua niihin täältäPieni soitinopas sisältää perustietoa eri soittimista. Alta löytyy myös linkkejä soitinesittelyvideoihin. Julkaisemme soitinesittelyvideoita kevään mittaan Espoon musiikkiopiston Instagramissa ja Facebookissa.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin vapaita paikkoja. Hyviä vaihtoehtoja niille ovat esim. puhallinsoittimet tai kontrabasso. Puhaltimet ovat esittelyssä Espoon kulttuurikeskuksessa oppilasvalintojen aikaan 23.-24.5- ja kontrabasso 30.-31.5. Tervetuloa tutustumaan!

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa. Mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Linkkejä soitinesittelyvideoihin:

Kiehtovat orkesterisoittimet

Helsingin poliisisoittokunnan soitinesittelyvideo

EMOn opettajien ja oppilaiden soitinesittelyvideo

 

Näin voit valmistautua oppilasvalintoihin

 • mieti etukäteen, minkä laulun laulat opettajalle
 • jos olet jo soittanut jotain soitinta, voit valmistella jonkin kappaleen esitettäväksi
 • tule paikalle täsmällisesti varaamanasi aikana
 • muuten riittää, että toimit opettajan ohjeiden ja esimerkin mukaan

 

Oppilasvalintapäivänä

Tarkista varaamasi henkilökohtainen aika ja luokka sähköpostitse saamastasi vahvistusviestistä (LÄHETTÄJÄ: Eepos-postitus <postitus@eepos.fi, OTSIKKO: Espoon musiikkiopisto – Ilmoittautuminen: Etunimi Sukunimi). Espoon kulttuurikeskuksen aulassa on opasteita sekä infopiste, josta voit kysyä luokan sijainnin, jos olet epävarma mihin pitää mennä.

Mitä oppilasvalintatilaisuudessa tehdään?

Oppilasvalintatilaisuudessa hakija tekee opettajan mallin mukaan erilaisia tehtäviä matkimisperiaatteella: rytmejä  toistetaan rytmikapuloilla, lauletaan lyhyehköjä sävelkulkuja opettajan mallin mukaan, tömistellään ja taputellaan, kuunnellaan pianosta ääniä – ovatko ne erilaiset vai samanlaiset? Hakijaa myös pyydetään laulamaan vapaavalintainen laulu. Laulu voi olla esim. Tuiki, tuiki tähtönen. Mikäli hakijalla on jo kokemusta soittoharrastuksesta, kannattaa antaa soittonäyte. Soittonäyte ei ole edellytys oppilaspaikan saamiselle. Hakijan ja opettajan onnistuneelle vuorovaikutukselle on eduksi, että huoltaja odottaa luokan ulkopuolella.

Oppilasvalintojen tulokset

Tulokset ilmoitetaan jokaiselle hakijalle sähköpostitse ma 13.6. aikana. Oppilasvalintojen tehtävien tarkemmista tuloksista voi kysyä puhelimitse syksyllä 7.-8.9. klo 13-15 apulaisrehtori Marja Korvelta, p. 010 406 1482. EMOn perusopintoihin (yksilöopetus) eri soittimiin vapautuu vuosittain n. 100 oppilaspaikkaa. Lisäksi tarjolla on n. 100 paikkaa yhden vuoden mittaisiin soitinvalmennusryhmiin. Lisäksi yksittäisiä paikkoja saattaa vapautua alkusyksyllä ja vuodenvaihteessa. Näitä paikkoja tarjotaan varasijalla oleville hakijoille. Lähtökohtaisesti kaikki vapaat oppilaspaikat täytetään.

Yleistä tietoa musiikkiopinnoista

Musiikkiopiston perusopinnot

EMO antaa taiteen perusopetusta musiikin laajassa oppimäärässä. Opintoihin sisältyy oman soittimen yksilö- ja ryhmäopetusta, yhteismusisointia sekä musiikin hahmotusaineita. Joinakin vuosina tämä tarkoittaa viikossa useampaa käyntikertaa opistolle. Soittamaan oppii vain soittamalla, joten säännölliselle kotiharjoittelulle on varattava aikaa. Kodin kannustus ja tuki ovat tärkeitä erityisesti soittoharrastuksen alkuvaiheessa.

Soitintikkaat lyhyesti

Soitintikkaat on vuoden mittainen soitinvalmennus 3-6 oppilaan ryhmässä. Soitintikkaissa tutustutaan soittimen perusteisiin ja kotiharjoitteluun, varmistutaan soittimen soveltuvuudesta sekä muodostetaan yleiskäsitys soittoharrastuksesta. Valmennusvuoden jälkeen voi hakea jatkamaan saman soittimen perusopintoihin ilman osallistumista oppilasvalintoihin. Lue lisää  soitintikkaista. 

Löydät EMOn soitinvalikoiman ja soitinkohtaiset soivat näytteet täältä. 

Vieritä ylös
X
X