Oppilaaksi EMOon

Haku soitin- ja lauluopintoihin

Oppilasvalinnat järjestetään toukokuussa 2022. Henkilökohtaisen testiajan voi varata EMOn nettisivujen kautta huhti-toukokuussa. Jokaiselle ikäryhmälle on omat testit, joissa lauletaan pieniä melodiapätkiä ja tehdään opettajan johdattelemana rytmitehtäviä. Ennen omaa aikaa kannattaa valita esitettäväksi tuttu, lyhyt laulu. Aikaisemmin soittaneet voivat myös antaa soittonäytteen. 

Oppilasvalintojen tulokset ratkeavat kesäkuussa ja hakijoille lähetetään sähköposti. Vahvistamaton oppilaspaikka tarjotaan jonossa seuraavalle hakijalle. Sivuainepaikat selviävät vasta elokuussa. Oppilasvalinnat järjestetään kerran vuodessa.

Muskariin voi ilmoittautua myös pitkin lukuvuotta etusivun ilmoittautumislinkin kautta.

Mukaan musiikkiin!

Oppilasvalintojen kautta:

  • Musiikkiopiston soitin- tai lauluopinnot
  • trEMOlo
  • Pop/jazzlinja Ebeli

Ilmoittautumisjärjestyksessä:

  • Soitintikkaat-soitinvalmennus (soitinvalikoima vaihtelee)
  • Aluetassu-opetus (jousisoittimet) Matinlahden koulun oppilaille, oppilaat saavat koulun kautta esitteen ja ilmoittautumisohjeet
  • Muskarin ja rytmiikan ilmoittautuminen, www.emo.fi 

Koelaulun kautta:

  • Kameleonttikuorot
  • EMO Ensemble, lisätietoja koelaulusta: puheenjohtaja@emoensemble.com

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Yleistä oppilaaksi hakeutumisesta

Ainekohtaiset Ilmoittautumisohjeet löytyvät EMOn nettisivujen Ajankohtaista-osiossa

Tutustu soittimiin

Tällä videolla EMOn opettajat kertovat lisää käyrätorvesta, kanteleesta, nokkahuilusta, oboesta, klarinetista, tuubasta, fagotista ja lyömäsoittimista.

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa; mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin paikkoja vapautuu. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puhallinsoittimet, joiden kanssa pääsee alusta asti mukaan yhteismusisointiin orkesterissa

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohtia rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet. Niihin voi tutustua selailemalla Pientä soitinopasta.

EMOssa järjestetään vuosittain Soitinpolku-tapahtuma, jossa soittimia pääsee myös kokeilemaan. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan ajankohtaista-sivulla keväällä. 

Löydät EMOn soitinvalikoiman ja soitinkohtaiset soivat näytteet täältä. 

Vieritä ylös
X
X