Oppilaaksi EMOon

Mukaan musiikkiin!

Oppilasvalintojen kautta:

  • Musiikkiopiston soitin- tai lauluopinnot
  • trEMOlo
  • Ilmoittautuminen seuraaviin oppilasvalintoihin sähköisesti
    www.emo.fi -etusivulta huhtikuussa 2020.
  • Pop/jazzlinja Ebeli, Ebelin hakuohjeet täältä

Koelaulun kautta:

  • Kameleonttikuorot, koelaulut toukokuussa
  • EMO Ensemble, lisätietoja koelaulusta: puheenjohtaja@emoensemble.com

Ilmoittautumisjärjestyksessä:

  • Aluetassu-opetus (jousisoittimet) Matinlahden koulun oppilaille, ilmoittautuminen koululla keväällä 2019
  • Muskarin ja rytmiikan  ilmoittautuminen, www.emo.fi (etusivu)
 

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohtia rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet. Niihin voi tutustua selailemalla Pientä soitinopasta.

Tervetuloa kokeilemaan soittimia vuosittain huhtikuussa järjestettävälle Soitinpolulle  Espoon kulttuurikeskukseen! Siellä Sinua vastassa ovat EMOn soitonopettajat, jotka opastavat soitinten kokeilemisessa ja kertovat niistä. Ehkä löydät uuden lempisoittimen! 

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa; mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin paikkoja vapautuu. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puhallinsoittimet, joiden kanssa pääsee alusta asti mukaan yhteismusisointiin orkesterissa

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Kuinka valmistaudun oppilasvalintoihin?

Kun oma lempisoitin on löytynyt, ilmoittaudutaan EMOn oppilasvalintoihin varaamalla aika oman ensisijaisen toivesoittimen mukaan Eepos-palvelussa.

Linkki on auki www.emo.fi 1.4.-14.5.2019.
Oppilasvalinnat pidetään Espoon kulttuurikeskuksessa 23.5. ja 27.-29.5.2019.

Tulokset julkaistaan EMOn nettisivuilla ja kulttuurikeskuksen ala-aulassa 11.6.

Oppilasvalintoihin voi valmistautua näin:
– mieti minkä laulun laulat opettajalle
– jos olet jo soittanut jotain soitinta, voit valmistella jonkin kappaleen esitettäväksi
– tule paikalle n. 10-15 minuuttia ennen varaamaasi aikaa
– muuten riittää, että toimit opettajan ohjeiden ja esimerkin mukaan

Oppilasvalintapäivänä

Espoon kulttuurikeskuksen pohjakerroksen Peilisalin aulaan saavutaan n. 10-15 minuuttia ennen varattua aikaa. Aluksi on lyhyt ennakkoinfo. Infon jälkeen hakijat ohjataan luokkiin, jossa omalla vuorolla tehdään opettajan kanssa musiikkitehtäviä ilman huoltajan läsnäoloa.

Tehtävät tehdään matkimisperiaatteella; rytmejä toistetaan rytmikapuloilla, lauletaan eri pituisia sävelkulkuja opettajan esimerkin mukaan, tömistellään ja taputellaan, kuunnellaan pianosta ääniä – ovatko ne erilaisia vai samanlaisia? Hakijaa myös pyydetään laulamaan vapaavalintainen laulu. Laulu voi olla vaikkapa tuttu Tuiki, tuiki tähtönen. Mikäli hakijalla on jo kokemusta soittoharrastuksesta, voi hän antaa soittonäytteen. Soittonäyte ei ole edellytys oppilaspaikan saamiselle. Useamman vuoden soittaneille hakijoille soittonäytteen antaminen on eduksi.

Tulosten julkistaminen

Oppilasvalintojen tulokset, eli oppilaspaikan saaneiden nimet julkaistaan 11.6.2019 Espoon kulttuurikeskuksen aulassa ja www.emo.fi -sivuilla. Kaikki vuoden aikana eri soittimiin vapautuneet soitinoppilaspaikat täytetään. Vapautuvien paikkojen määrä vaihtelee vuosittain. Keskimäärin perusopintoihin vapautuu vuosittain n. 100 paikkaa ja valmennusryhmiin (soitintikkaat ja pajat) toiset 100 paikkaa.

Vieritä ylös
X
X