Oppilaaksi EMOon

Mukaan musiikkiin!

Ilmoittautumisjärjestyksessä:

 • Musiikkileikki
 • Rytmiikka
 • Aluetassu-opetus (jousisoittimet) Matinlahden koulun oppilaille, ilmoittautuminen koululla
 • muskarin ja rytmiikan uusien oppilaiden ilmoittautuminen vapaille paikoille www.emo.fi, tammikuu, touko-syyskuu
 • muskarin ja rytmiikan jatkavat oppilaat ilmoittautuvat www.emo.fi huhtikuussa

Koelaulun kautta:

 • Kameleonttikuorot, koelaulut toukokuussa ja tarvittaessa elokuussa
 • EMO Ensemble, lisätietoja koelaulusta: puheenjohtaja@emoensemble.com

Oppilasvalintojen kautta:

 • Musiikkiopiston soitin- tai lauluopinnot
 • Ilmoittautuminen oppilasvalintoihin sähköisesti
  www.emo.fi -etusivulta huhtikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin.
 • Oppilasvalinnat 23.5. ja 27.-29.5.2019, Espoon kulttuurikeskus
 • Pop/jazzlinja Ebeli, Ebelin hakuohjeet täältä

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohdiskella rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet (linkki soitinvalikoima-sivulle). Niihin voi tutustua vaikka selailemalla Pientä soitinopasta.

Tervetuloa myös kokeilemaan soittimia EMOn Soitinpolulle 10.4.2019 klo 17-19 Espoon kulttuurikeskukseen! Siellä sinua vastassa ovat EMOn soitonopettajat, jotka opastavat soitinten kokeilemisessa ja kertovat niistä lisää. Ehkäpä löydät uuden lempisoittimen josta et ennen tiennytkään!

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa; mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin paikkoja vapautuu. Niille hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puhallinsoittimet, joiden kanssa pääsee myös ihan alusta asti mukaan yhteismusisointiin orkesterissa.

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Kuinka valmistaudun oppilasvalintoihin?

Kun oma lempisoitin on löytynyt, ilmoittaudutaan EMOn oppilasvalintoihin varaamalla aika oman ensisijaisen toivesoittimen mukaan Eepos-palvelussa.

Linkki on auki www.emo.fi 15.4.-15.5.2019.
Oppilasvalinnat pidetään Espoon kulttuurikeskuksessa 23.5. ja 27.-29.5.2019.

Oppilasvalintoihin voi valmistautua näin:
– mieti minkä laulun laulat opettajalle
– jos olet jo soittanut jotain soitinta, voit valmistella jonkin kappaleen esitettäväksi
– tule paikalle n. 10-15 minuuttia ennen varaamaasi aikaa
– muuten riittää, että toimit opettajan ohjeiden ja esimerkin mukaan

Oppilasvalintapäivänä

Espoon kulttuurikeskuksen p-kerroksen Peilisalin aulaan saavutaan n. 10-15 minuuttia ennen varattua aikaa. Aluksi on lyhyt ennakkoinfo. Infon jälkeen hakijat ohjataan luokkiin, jossa omalla vuorolla tehdään opettajan kanssa musiikkitehtäviä lähtökohtaisesti ilman huoltajan läsnäoloa.

Tehtävät tehdään matkimisperiaatteella; rytmejä toistetaan rytmikapuloilla, lauletaan eri pituisia sävelkulkuja opettajan esimerkin mukaan, tömistellään ja taputellaan, kuunnellaan pianosta ääniä – ovatko ne erit vai samat? Hakijaa myös pyydetään laulamaan vapaavalintainen laulu. Laulu voi olla vaikkapa tuttu Paljon onnea vaan tai Tuiki, tuiki tähtönen. Mikäli hakijalla on jo kokemusta soittoharrastuksesta, voi hän antaa soittonäytteen. Soittonäyte ei ole edellytys oppilaspaikan saamiselle. Useamman vuoden soittaneilta hakijoille soittonäytteen antaminen on eduksi.

Tulosten julkistaminen

Oppilasvalintojen tulokset, eli oppilaspaikan saaneiden nimet julkaistaan 7.6.2019 Espoon kulttuurikeskuksen aulassa ja/tai www.emo.fi. Kaikki vuoden aikana eri soittimiin vapautuneet soitinoppilaspaikat täytetään. Vapautuvien paikkojen määrä vaihtelee vuosittain. Keskimäärin perusopintoihin vapautuu vuosittain n. 100 paikkaa ja valmennusryhmiin (soitintikkaat ja pajat) toiset 100 paikkaa.