Oppilaaksi EMOon

Haku instrumenttiopetukseen

EMOn instrumenttiopintoihin haetaan oppilasvalintojen kautta. Keväällä 2020 oppilasvalinnat järjestettiin etänä 20.5. ja 25.-28.5.2020. 

Oppilasvalintojen tulokset julkaistiin keskiviikkona 10.6.2020 ja kaikille hakijoille on lähetetty sähköpostilla tieto oppilaspaikasta. Oppilaspaikan saaneiden on vahvistettava oppilaspaikka sähköpostissa mainitun linkin kautta viimeistään maanantaina 15.6.2020. Vahvistamaton oppilaspaikka tarjotaan jonossa seuraavalle hakijalle. Sivuainepaikat selviävät vasta elokuussa.

 

EMOn perusopintoihin (yksilöopetus) vapautuu vuosittain n. 100 oppilaspaikkaa eri instrumenteissa. Näiden lisäksi tarjolla on n. 100 paikkaa eri instrumenttien valmennusopetukseen ryhmässä (soitintikkaat ja -pajat). Valmennusopetus kestää lähtökohtaisesti yhden lukuvuoden ajan. Valmennuksen tavoitteena on tutustua soittoharrastukseen ja varmistua siitä, että soitin on oppilaalle oikea.

Soittamisen voi aloittaa monilla soittimilla n. 6-vuotiaana (esim. jousisoittimet, piano, nokkahuilu). Joissakin soittimissa paras aloitusikä on soittimen koosta tai painosta johtuen hiukan myöhemmin 7-9-vuotiaana. Lauluopinot aloitetaan yleensä vasta äänenmurroksen jälkeen 13-15-vuotiaana. Soittimiin ja eri soitinten suositusaloitusikään voit tutustua täältä.

Piano on hakijoiden keskuudessa suosituin soitin ja vapautuvia pianopaikkoja riittää n. 10-15 %:lle hakijoista. Vuonna 2019 hakijoita pianoon oli 186 ja paikkoja yksilöopetukseen 19 ja pianon soitintikkaat-ryhmiin 27. Samanaikaisesti moniin muihin soittimiin on helppo päästä harrastamaan musiikkia. EMOssa on tarjolla aktiivinen ja innostava orkesteritoiminta, joten kannustamme pohtimaan pianon vaihtoehdoksi esim. näitä orkesterisoittimia: oboe, fagotti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba, baritonitorvi, alttoviulu ja kontrabasso. Orkesterisoitinten soittajana pääset heti mukaan mukavaan yhteissoittoon orkesterissa. 

Suosituimpien soitinten (piano ja viulu) aloituspaikoissa etusijalla ovat espoolaiset hakijat. Poikkeuksena ovat soitinta jatkavat oppilaat, joilla on erityisperuste EMOon hakeutumisessa. Muissa soittimissa voidaan osoittaa oppilaspaikkoja myös lähiseudun hakijoille, mikäli tilaa on.

EMOn opetustarjonnan laajuus ja laatu mahdollistavat yksilölliset oppimispolut erilaisille harrastajille.

Yleistä oppilaaksi hakeutumisesta

Ainekohtaiset Ilmoittautumisohjeet löytyvät EMOn nettisivujen Ajankohtaista-osiossa

Mukaan musiikkiin!

Oppilasvalintojen kautta:

  • Musiikkiopiston soitin- tai lauluopinnot
  • trEMOlo
  • Pop/jazzlinja Ebeli

Koelaulun kautta:

  • Kameleonttikuorot
  • EMO Ensemble, lisätietoja koelaulusta: puheenjohtaja@emoensemble.com

Ilmoittautumisjärjestyksessä:

  • Aluetassu-opetus (jousisoittimet) Matinlahden koulun oppilaille, oppilaat saavat koulun kanutta esitteen ja ilmoittautumisohjeet
  • Muskarin ja rytmiikan ilmoittautuminen, www.emo.fi 

Soittimen valinta

Mikä soitin kiinnostaa juuri sinua? Tätä kannattaa pohtia rauhassa ennen soitinoppilaaksi hakemista. EMOssa tarjolla ovat kaikki perinteiset akustiset länsimaiset soittimet. Niihin voi tutustua selailemalla Pientä soitinopasta.

Löydät EMOn soitinvalikoiman täältä. Keräämme sivulle myös soivia näytteitä kevään aikana.

Voit ilmoittautua hakijaksi useampaankin sinua kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa; mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen.

Suosituimpia soittimia ovat piano, kitara, viulu ja sello – näihin on aina hakijoita enemmän kuin paikkoja vapautuu. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puhallinsoittimet, joiden kanssa pääsee alusta asti mukaan yhteismusisointiin orkesterissa

Vieritä ylös
X
X