Kansainvälisyys

Musiikki on kansainvälinen kieli ja sen äärellä on luontevaa luoda yhteistyötä ja kontakteja yli rajojen. EMOssa käy vuosittain vierailijoita eri maista tutustumassa suomalaiseen musiikkikasvatukseen. EMOsta tehdään säännöllisesti vierailuja eri maihin oppilaiden konsertti- ja kilpailumatkojen sekä opettajien kouluttautumisen merkeissä.

Lukuvuonna 2018-19 tärkeimmät kansainväliset projektit ovat Tapiolan nuorten sinfonikkojen konserttikiertue Sloveniassa, Movetia-hanke Zürichin konservatorion kanssa, kamarimusiikkitapahtuma FEsTaRi Tartossa, Virossa sekä Kameleontti-kuoron yhteistyö Barcelonalaisen kuoron kanssa. 

KV-toimintaa 2018-19

Tapiolan nuoret sinfonikot konsertoivat Sloveniassa

TNS toteutti Slovenian kiertueen lokakuussa. Kiertueella konsertoitiin Murska Sobotassa (12.10.), Velenjessä (14.10.) ja Ljubljanassa (16.10.). Konserttien kapellimestarina on Erkki Lasonpalo ja solistina sellisti Artturi Aalto.

Slovenian-kiertueen ohjelma:
Jean Sibelius: Sinfonia nro 1
Antonin Dvorák: Sellokonsertto, 1. osa
Jean Sibelius: Finlandia

MKZ meets EMO – liikkuvuushanke Zürichin konservatorion kanssa 2018-20

Hankkeella tuetaan EMOn ja MKZ:n opettajien täydennyskoulutusta järjestämällä pedagogisia vierailuja. Seuraamalla ja osallistumalla keskustelufoorumeihin, mestarikursseihin ja työpajoihin opettajat täydennyskouluttautuvat, saavat ideoita ja laajentavat ammatillisia näkökulmiaan. Hankkeen rahoittaja on sveitsiläinen rahoitusorganisaatio Movetia, joka edistää koulutuksen kansainvälistä liikkuvuutta ja vaihtoa.

Hankkeeseen sisältyy 4 yksittäistä opettajaryhmän vierailua, kaksi EMOssa ja kaksi Zürichissä.

Musiikki on kommunikaatiota, jossa taito, tieto, tunne, ilmaisu ja vastaanottaminen kehittyvät.

Kamarimusiikkia kansainvälisesti

FEsTaRi-yhteistyö

Kamarimusiikkiyhteistyö Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri -musiikkikoulun (Tartto, Viro) ja Jazepa Medina -musiikkikoulun (Riika, Latvia) kanssa alkoi vuonna 2006. Yhteistyön tarkoituksena on vuosittain tuoda nuoria, aktiivisia kamarimuusikoita yhteen musisoimaan konserttien, mestarikurssien ja työpajojen merkeissä. Kukin oppilaitos toimii järjestäjänä vuorovuosin. Marraskuussa 2018 EMOn 15-henkinen kamarimusiikin joukkue suuntaa Tarttoon. EMO järjestää FEsTaRin seuraavan kerran 21.-23.11.2019.

Kamarihelmi

Espoon musiikkifestivaalien järjestämä, Maija Weitzin organisoima Kamarihelmi-tapahtuma alkoi vuonna 2008. Se on tarjonnut vuosittain  helmikuussa EMOn oppilaille lukuisia mahdollisuuksia musisoida ja konsertoida yhdessä kansainvälisten ammattimuusikoiden kanssa sekä saada lisäoppia heidän mestarikursseillaan.

Kamarihelmi-tapahtuma järjestetään 2.-14.2. 2019 Espoossa

Taiteilijat:
Anna Gebert, viulu
Matias Reisner, alttoviulu
Benno Schollum, laulu

Konsertteja
4.2.2019 Louhisali
13.2.2019 Sellosali

Mestarikursseja
2.-3.2.2019 viulu, alttoviulu ja kamarimusiikki, Espoon musiikkiopisto
12.2.2019 laulu, Musikinstitutet Kungsvägen

Vieritä ylös
X
X