Kansainvälisyys

Musiikki on kansainvälinen kieli ja sen äärellä on luontevaa luoda yhteistyötä ja kontakteja yli rajojen. EMOssa käy vuosittain vierailijoita eri maista tutustumassa suomalaiseen musiikkikasvatukseen. EMOsta tehdään säännöllisesti vierailuja eri maihin oppilaiden konsertti- ja kilpailumatkojen sekä opettajien kouluttautumisen merkeissä.

KV-toimintaa 2022-23

EMOlla on vuosittain kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja, kuten Kamarihelmi ja FEsTaRi -kamarimusiikkitapahtuma sekä mestarikursseja. Koronatilanteen vähitellen helpottuessa myös kv-toimintaa jälleen käynnistellään.

FEsTaRi-kamarimusiikkitapahtuma Riiassa, Latviassa marraskuussa 2022. 

EMOn kamarimusiikkikokoonpanoja lähtee konsertoimaan, mestarikursseille ja kamarimusisoimaan yhdessä yhteistyökoulujemme oppilaiden kanssa. Yhteistyökoulut ovat Heino Elleri Muusikakooli Tartosta sekä Jazepa Medina Riga´s 1. muzikas skola Riiasta. Yhteistyötapahtuma on kiertänyt vuosittain vuorollaan kussakin koulussa vuodesta 2006 alkaen ja toteutuu tänä syksynä jälleen parin vuoden tauon jälkeen. 

Kamarihelmi tapahtuma helmi-maaliskuussa 2023. 

Yhteistyö Kamarihelmikonserttisarjan kanssa on kestänyt jo vuosia. Tapahtumassa EMOn opiskelijat saavat soittaa mm. wieniläisten huippumuusikoiden kanssa yhteiskonserteissa sekä saavat heiltä oppila mestarikursseilla. 2023 vieraiksi saapuvat pianisti, prof. Barbara Moser Wienin musiikkiyliopistosta, viuluprofessori Anna Kandinskaya Eisenstadtin musiikkikorkeakoulusta. Mukana ovat myös kontrabasisti Dan Styffe Oslon filharmonikoista sekä saksofonivirtuoosi Marko Dzomba. 


 

Musiikki on kommunikaatiota, jossa taito, tieto, tunne, ilmaisu ja vastaanottaminen kehittyvät.

Kamarimusiikkia kansainvälisesti

FEsTaRi-yhteistyö

Kamarimusiikkiyhteistyö Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri -musiikkikoulun (Tartto, Viro) ja Jazepa Medina -musiikkikoulun (Riika, Latvia) kanssa alkoi vuonna 2006. Yhteistyön tarkoituksena on vuosittain tuoda nuoria, aktiivisia kamarimuusikoita yhteen musisoimaan konserttien, mestarikurssien ja työpajojen merkeissä. Kukin oppilaitos toimii järjestäjänä vuorovuosin. 

Kamarihelmi

Espoon musiikkifestivaalien järjestämä, Maija Weitzin organisoima Kamarihelmi-tapahtuma alkoi vuonna 2008. Se on tarjonnut vuosittain  helmikuussa EMOn oppilaille lukuisia mahdollisuuksia musisoida ja konsertoida yhdessä kansainvälisten ammattimuusikoiden kanssa sekä saada lisäoppia heidän mestarikursseillaan.

 

 

Vieritä ylös
X
X