Kansainvälisyys

Musiikki on kansainvälinen kieli ja sen äärellä on luontevaa luoda yhteistyötä ja kontakteja yli rajojen. EMOssa käy vuosittain vierailijoita eri maista tutustumassa suomalaiseen musiikkikasvatukseen. EMOsta tehdään säännöllisesti vierailuja eri maihin oppilaiden konsertti- ja kilpailumatkojen sekä opettajien kouluttautumisen merkeissä.

KV-toimintaa 2023-24

EMOlla on vuosittain kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja, kuten Kamarihelmi ja FEsTaRi -kamarimusiikkitapahtuma sekä mestarikursseja.

Tapiolan nuorten sinfonikoiden kiertue Madridiin lokakuussa 2023

Tapiolan nuoret sinfonikot tekevät konserttikiertueen Espanjan Madridiin lokakuussa 2023. Kiertueella kuullaan kolme konserttia Madridissa ja sen lähistöllä. Kapellimestarina toimii Erkki Lasonpalo, jonka johdolla kuullaan Jean Sibeliuksen Satu (En Saga) ja Finlandia, Seppo Pohjolan Taru (EMOn tilausteos) sekä Joaquín Rodrigon Aranjuez-kitarakonsertto solistina Sohta Kakabayashi. Kiertueen paikallisina yhteistyökumppaneina ovat Perform in Spain, Ole Spain Tours, Madridin Suomen suurlähetystö ja Fundacion Piu Mosso.

Kiertueen konsertit

la 14.10. klo 20 Centro Cultural de Moralzarzal

su 15.10. klo 18.30 Teatro Auditorio de San Lorenzo de El Escorial

ti 17.10. klo 20.30 Basílica de Jesús de Medinaceli de Madrid

FEsTaRi-kamarimusiikkitapahtuma Tartossa, Virossa marraskuussa 2023. 

EMOn kamarimusiikkikokoonpanoja lähtee konsertoimaan, mestarikursseille ja kamarimusisoimaan yhdessä yhteistyökoulujemme oppilaiden kanssa. Yhteistyökoulut ovat Heino Elleri Muusikakooli Tartosta sekä Jazepa Medina Riga´s 1. muzikas skola Riiasta. Yhteistyötapahtuma on kiertänyt vuosittain vuorollaan kussakin koulussa vuodesta 2006 alkaen.

Kamarihelmi-tapahtuma helmikuun alkupuolella 2024

Yhteistyö Kamarihelmikonserttisarjan kanssa on kestänyt jo vuosia. Tapahtumassa EMOn opiskelijat saavat soittaa mm. wieniläisten huippumuusikoiden kanssa yhteiskonserteissa sekä saavat heiltä oppia mestarikursseilla.

2024 vieraiksi saapuvat saksofonisti Marko Dzomba Wienistä, viulisti Anna Gebert sekä laulaja Benno Schollum. Tapahtuman  konsertit järjestetään 5.2. Sellosalissa ja 12.2. Louhisalissa.
Musiikki on kommunikaatiota, jossa taito, tieto, tunne, ilmaisu ja vastaanottaminen kehittyvät.

Kamarimusiikkia kansainvälisesti

FEsTaRi-yhteistyö

Kamarimusiikkiyhteistyö Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri -musiikkikoulun (Tartto, Viro) ja Jazepa Medina -musiikkikoulun (Riika, Latvia) kanssa alkoi vuonna 2006. Yhteistyön tarkoituksena on vuosittain tuoda nuoria, aktiivisia kamarimuusikoita yhteen musisoimaan konserttien, mestarikurssien ja työpajojen merkeissä. Kukin oppilaitos toimii järjestäjänä vuorovuosin. 

Kamarihelmi

Espoon musiikkifestivaalien järjestämä, Maija Weitzin organisoima Kamarihelmi-tapahtuma alkoi vuonna 2008. Se on tarjonnut vuosittain  helmikuussa EMOn oppilaille lukuisia mahdollisuuksia musisoida ja konsertoida yhdessä kansainvälisten ammattimuusikoiden kanssa sekä saada lisäoppia heidän mestarikursseillaan.

 

 

Scroll to Top
X
X