Kansainvälisyys

Musiikki on kansainvälinen kieli ja sen äärellä on luontevaa luoda yhteistyötä ja kontakteja yli rajojen. EMOssa käy vuosittain vierailijoita eri maista tutustumassa suomalaiseen musiikkikasvatukseen. EMOsta tehdään säännöllisesti vierailuja eri maihin oppilaiden konsertti- ja kilpailumatkojen sekä opettajien kouluttautumisen merkeissä.

KV-toimintaa 2019-20

Koronan vuoksi 2020-21 suunnitellut kansainväliset yhteistyöprojektit on siirretty ensi lukuvuodelle. Näitä ovat mm Kamarihelmi-tapahtuma Espoossa 2021 sekä FEsTaRi -kamarimusiikkitapahtuma Riiassa, Latviassa 2021.

MKZ meets EMO – liikkuvuushanke Zürichin konservatorion kanssa 2018-20

Hankkeella tuetaan EMOn ja MKZ:n opettajien täydennyskoulutusta järjestämällä pedagogisia vierailuja. Seuraamalla ja osallistumalla keskustelufoorumeihin, mestarikursseihin ja työpajoihin opettajat täydennyskouluttautuvat, saavat ideoita ja laajentavat ammatillisia näkökulmiaan. Hankkeen rahoittaja on sveitsiläinen rahoitusorganisaatio Movetia, joka edistää koulutuksen kansainvälistä liikkuvuutta ja vaihtoa.

Hankkeeseen sisältyy 4 yksittäistä opettajaryhmän vierailua, kaksi EMOssa ja kaksi Zürichissä.

FEsTaRi -kamarimusiikkitapahtuma 21.-23.11.2019 EMOssa

FEsTaRi on Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri Tarton musiikkikoulun ja Jazeps Medins Riian 1. musiikkikoulun yhteistyönä toteutuva vuosittainen kamarimusiikkitapahtuma. Yhteistyö on jatkunut katkeamatta vuodesta 2006. EMO emännöi syksyllä 2019 FEsTaRi -tapahtumaa, johon saapui yli 30 nuorta kamarimuusikkoa opettajineen Tartosta ja Riiasta. Ohjelmassa oli barokkisinfonia yhteisprojektina, mestarikursseja sekä 3 konserttia.

Musiikki on kommunikaatiota, jossa taito, tieto, tunne, ilmaisu ja vastaanottaminen kehittyvät.

Kamarimusiikkia kansainvälisesti

FEsTaRi-yhteistyö

Kamarimusiikkiyhteistyö Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri -musiikkikoulun (Tartto, Viro) ja Jazepa Medina -musiikkikoulun (Riika, Latvia) kanssa alkoi vuonna 2006. Yhteistyön tarkoituksena on vuosittain tuoda nuoria, aktiivisia kamarimuusikoita yhteen musisoimaan konserttien, mestarikurssien ja työpajojen merkeissä. Kukin oppilaitos toimii järjestäjänä vuorovuosin. Marraskuussa 2018 EMOn 15-henkinen kamarimusiikin joukkue suuntaa Tarttoon. EMO järjestää FEsTaRin syksyllä 2019.

Kamarihelmi

Espoon musiikkifestivaalien järjestämä, Maija Weitzin organisoima Kamarihelmi-tapahtuma alkoi vuonna 2008. Se on tarjonnut vuosittain  helmikuussa EMOn oppilaille lukuisia mahdollisuuksia musisoida ja konsertoida yhdessä kansainvälisten ammattimuusikoiden kanssa sekä saada lisäoppia heidän mestarikursseillaan.

Kamarihelmi-tapahtuma järjestetään 1.-10.2. 2020 Espoossa

 

 

Vieritä ylös
X
X