Kansainvälisyys

Musiikki on kansainvälinen kieli ja sen äärellä on luontevaa luoda yhteistyötä ja kontakteja yli rajojen. EMOssa käy vuosittain vierailijoita eri maista tutustumassa suomalaiseen musiikkikasvatukseen. EMOsta tehdään säännöllisesti vierailuja eri maihin oppilaiden konsertti- ja kilpailumatkojen sekä opettajien kouluttautumisen merkeissä.

KV-toimintaa 2023-24

EMOlla on vuosittain kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja, kuten Kamarihelmi ja FEsTaRi -kamarimusiikkitapahtuma sekä mestarikursseja. 

FEsTaRi-kamarimusiikkitapahtuma Tartossa, Virossa marraskuussa 2023. 

EMOn kamarimusiikkikokoonpanoja lähtee konsertoimaan, mestarikursseille ja kamarimusisoimaan yhdessä yhteistyökoulujemme oppilaiden kanssa. Yhteistyökoulut ovat Heino Elleri Muusikakooli Tartosta sekä Jazepa Medina Riga´s 1. muzikas skola Riiasta. Yhteistyötapahtuma on kiertänyt vuosittain vuorollaan kussakin koulussa vuodesta 2006 alkaen.

Kamarihelmi-tapahtuma helmikuun alkupuolella 2024

Yhteistyö Kamarihelmikonserttisarjan kanssa on kestänyt jo vuosia. Tapahtumassa EMOn opiskelijat saavat soittaa mm. wieniläisten huippumuusikoiden kanssa yhteiskonserteissa sekä saavat heiltä oppia mestarikursseilla.

2024 vieraiksi saapuvat Dan Deutsch, liedpianisti ja kamarimuusikko Tel Avivin musiikkiyliopistosta, saksofonisti Marko Dzomba Wienistä, viulisti Anna Gebert sekä laulaja Benno Schollum. Tapahtuman  konsertit järjestetään 5.2. Sellosalissa ja 12.2. Louhisalissa.

 
Musiikki on kommunikaatiota, jossa taito, tieto, tunne, ilmaisu ja vastaanottaminen kehittyvät.

Kamarimusiikkia kansainvälisesti

FEsTaRi-yhteistyö

Kamarimusiikkiyhteistyö Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri -musiikkikoulun (Tartto, Viro) ja Jazepa Medina -musiikkikoulun (Riika, Latvia) kanssa alkoi vuonna 2006. Yhteistyön tarkoituksena on vuosittain tuoda nuoria, aktiivisia kamarimuusikoita yhteen musisoimaan konserttien, mestarikurssien ja työpajojen merkeissä. Kukin oppilaitos toimii järjestäjänä vuorovuosin. 

Kamarihelmi

Espoon musiikkifestivaalien järjestämä, Maija Weitzin organisoima Kamarihelmi-tapahtuma alkoi vuonna 2008. Se on tarjonnut vuosittain  helmikuussa EMOn oppilaille lukuisia mahdollisuuksia musisoida ja konsertoida yhdessä kansainvälisten ammattimuusikoiden kanssa sekä saada lisäoppia heidän mestarikursseillaan.

 

 

Scroll to Top
X
X