Kansainvälisyys

Musiikki on kansainvälinen kieli ja sen äärellä on luontevaa luoda yhteistyötä ja kontakteja yli rajojen. EMOssa käy vuosittain vierailijoita eri maista tutustumassa suomalaiseen musiikkikasvatukseen. EMOsta tehdään säännöllisesti vierailuja eri maihin oppilaiden konsertti- ja kilpailumatkojen sekä opettajien kouluttautumisen merkeissä.

KV-toimintaa 2021-22

EMOlla on vuosittain kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja, kuten Kamarihelmi ja FEsTaRi -kamarimusiikkitapahtuma sekä mestarikursseja. Koronatilanteen vähitellen helpottuessa myös kv-toimintaa jälleen käynnistellään.

 

KAMARIHELMI 

Kamarihelmi-tapahtuma toteutuu kahtena periodina tammi-helmikuussa 2022, tarkemmat aikataulut tiedotamme Ajankohtaista-sivuilla tammikuun aikana. Vakiintunut yhteistyö Maija Weitzin organisoiman Kamarihelmi-konserttisarjan kanssa on kestänyt useita vuosia. Tapahtumassa EMOn opiskelijat saavat soittaa wieniläisten huippumuusikoiden kanssa yhteiskonsertissa sekä saavat heiltä oppia mestarikursseilla. 2022 vieraiksi saapuvat Barbara Moser, Wienen musiikkiyliopiston pianoprofessori sekä Anna Kandinskaya, Eisenstadtin musiikkikorkeakoulun viuluprofessori, Dan Styffe, Oslon filharmonikoiden kontrabasisti sekä saksofonistivirtuoosi Marko Dzomba.

Musiikki on kommunikaatiota, jossa taito, tieto, tunne, ilmaisu ja vastaanottaminen kehittyvät.

Kamarimusiikkia kansainvälisesti

FEsTaRi-yhteistyö

Kamarimusiikkiyhteistyö Espoon musiikkiopiston, Heino Elleri -musiikkikoulun (Tartto, Viro) ja Jazepa Medina -musiikkikoulun (Riika, Latvia) kanssa alkoi vuonna 2006. Yhteistyön tarkoituksena on vuosittain tuoda nuoria, aktiivisia kamarimuusikoita yhteen musisoimaan konserttien, mestarikurssien ja työpajojen merkeissä. Kukin oppilaitos toimii järjestäjänä vuorovuosin. Marraskuussa 2018 EMOn 15-henkinen kamarimusiikin joukkue suuntaa Tarttoon. EMO järjestää FEsTaRin syksyllä 2019.

Kamarihelmi

Espoon musiikkifestivaalien järjestämä, Maija Weitzin organisoima Kamarihelmi-tapahtuma alkoi vuonna 2008. Se on tarjonnut vuosittain  helmikuussa EMOn oppilaille lukuisia mahdollisuuksia musisoida ja konsertoida yhdessä kansainvälisten ammattimuusikoiden kanssa sekä saada lisäoppia heidän mestarikursseillaan.

 

 

Vieritä ylös
X
X