Hankkeet ja projektit

Hankkeet ja projektit

EMOssa toteutetaan vuosittain erilaisia hankkeita ja projekteja liittyen mm. opetuksen kehittämiseen, konsertteihin tai työturvallisuuteen.

Espoon KULPS-kulttuuripolku

KULPS-kulttuuripolku on Espoon kulttuurikasvatussuunnitelma, joka koostuu kulttuuri- ja taidesisällöistä. Sisällöt on rakennettu osaksi lasten koulupäivää ja opetusta. Kulttuuripolku edistää lasten yhdenvertaista mahdollisuutta osallistua taiteen ja kulttuurin tekemiseen, kokemiseen ja tulkitsemiseen. Kulttuuripolun toiminta toteutetaan lapsilähtöisesti ikäluokat huomioon ottaen. KULPS-kulttuuripolku on opettajille ja oppilaille maksuton.

www.espoo.fi

Espoon musiikkiopiston KULPS-kulttuuripolun tapahtumat syksyllä 2023
LEIJONAKUNINGAS -konsertti Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 
 • 8.11.2023 klo 9.15 ja 10.30.
  Eskarilaisille sekä 1.-3. luokkalaisille, kesto 55 min.

Rakastetun Leijonakuningas -elokuvan laulut ja liikuttava tarina herää henkiin Espoon musiikkiopiston juonellisessa konsertissa. Puhallinorkestereiden SM-hopeamitalisti (2022)  ENPOn 40 nuorta puhaltajaa sekä Kameleonttikuorojen ja pop/jazzlinja Ebelin kuoro ja solistit muodostavat yhdessä monikymmenpäisen esityskoneiston. Konsertin päätteeksi esitellään orkesterin kiehtovat puhallinsoittimet, mm. fagotti, tuuba ja käyrätorvi. Leijonakuningas tarjoaa syyskaudelle konserttiin huipentuvan musiikkiprojektin rakastettujen laulujen sekä soittimiin tutustumisen merkeissä.

Ilmoittautuminen konserttiin toimisto@emo.fi  23.10. mennessä. Viestin otsikoksi Leijonakuningas.

 

New Orleans Marching Band -työpaja 
järjestää Espoon Musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli
 • Työpajat soveltuvat alakoulun 3.-6. luokkalaisille sekä yläkoululaisille.

Tervetuloa tutustumaan New Orleans -musiikkiin osaavien ohjaajien johdattelemana!

New Orleansin musiikki on vaikuttanut vahvasti jazzin ja edelleen populaarimusiikin syntyyn. Kyseessä on monipuolinen, ilmaisullinen tyylisuunta, jonka perinteinen muoto on juhlakulkueessa puhaltimin ja rummuin soitettavat eri tarkoituksiin sopivat svengaavat kappaleet. Marching Band -työpajassa pääset kokeilemaan trumpettia, pasuunaa ja lyömäsoittimia, sekä tutustumaan klassikoihin kuten When The Saints Go Marching In ja St. Louis Blues.

New Orleans Marching Band -työpaja luo edellytykset hyvän musiikkisuhteen syntymiselle, ja improvisoinnin kautta opimme heittäytymistä, tunteiden ilmaisua ja ryhmässä toimimista. Opettajina on Mikko Pettinen ja Taneli Mikkola.

Työpajat järjestetään marraskuussa 2023 erikseen sovittuna arkipäivänä klo 9.30-14 välisenä aikana Ebelin opetustiloissa Tapiolan Teollisuustalossa, Ahertajantie 6B.

Varaukset viimeistään kuukautta ennen (1.10.mennessä): mirja.makela@ebeli.fi

 

Espoon Kulttuurikurkkaus

Kulttuurikurkkaus vie kulttuuria kaikille 3–5-vuotiaille espoolaislapsille kaupungin päiväkodeissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä tai ohjaamassa lapsille suunniteltuja sisältöjä. Lisäksi Kasvattajien kurkkauksissa innostetaan henkilöstöä hyödyntämään taiteen mahdollisuuksia päiväkodin arjessa uusilla tavoilla.

www.espoo.fi

EMO kulttuurikurkkaa seuraavissa päiväkodeissa:

 • Maakirjan päiväkoti
 • Siriuksen päiväkoti
 • Tiistilänraitin päiväkoti
 • Matinniityn päiväkoti
 • Nokkalanpuiston päiväkoti

Niin paljon on aihetta lauluun -kurkkauksessa opitaan pieniä helppoja lauluja pukemisen, käsipesun, siivoamisen, siirtymä- ja odotustilanteiden ja muiden arkisten askareiden tueksi. Tavoitteena on auttaa juurruttamaan musiikillista toimintaa osaksi päiväkodin arkea. Musiikki on oiva väline lapsen itsesäätelyn ja toiminnanohjauksen taitojen harjoittamiseen. Laulamisen ja loruttelun keinoin voidaan tukea myös puheen kehitystä ja kielen oppimista. Kokonaisuuden tarkoituksena on tarjota konkreettisia työkaluja arjen pedagogiikkaan päiväkodissa.

Työpajat toteutetaan tammi-toukokuussa 2024. Tarkemmat ajankohdat sovitaan marras-joulukuussa 2023.

 

Duurihoitoa – iloa myös mollissa!

Duurihoito-hoivakotikonsertit yhdistävät eri sukupolvet voimaannuttavan musisoinnin äärelle. Konsertit tarjoavat perusarkea rikastuttavia kohtaamisia ja elämyksiä yleisölle, esiintyjille ja taustajoukoille.

Duurihoito-konserteissa EMOn oppilaat esiintyvät hoivakodin olosuhteiden mukaan räätälöidyissä musiikkituokioissa. Mukana voi olla yleisöä osallistavia numeroita, kuten tuttuja yhteislauluja. EMO tarjoaa duurihoitoa Espoossa palvelukeskus Puistokartanossa, Merikartanossa, Espoonlahdessa, Soukassa, Jänismäessä, Hudassa & Malvassa, Villa Andantessa, Hopeakuussa, Attendo Olarinpuistossa, Taavin ja Viherlaakson muistipalvelukeskuksissa sekä dementiakoti Villa Tapiolassa.

Taideharrastus vahvistaa kestävän kehityksen arvoja ja luo aineetonta yhteistä pääomaa.

Hankearkisto

 • 2019-2020
  Soitinmenot
 • 2018-2019
  Uudet kujeet koulutushanke
 • 2018-2020
  MKZ meets EMO, Movetia-hanke: pedagoginen opettajavaihtohanke Musikschule Zurichin kanssa
 • 2017-2018
  EMOn uuden Opetussuunnitelman teko
  Opetussuunnitelma
 • 2016-2017
  Yhdessä uudella tavalla: yhteismusisoinnin kehittämistä: Vuoden aikana toteutettiin kaksi isoa osaprojektia: Näppärit ja Metro-Grosso sekä kamarimusiikin FEsTaRi EMOssa, OPH:n tukema hanke
 • 2014-2015
  EMOn puhallinpäivitys, OPH:n tukema hanke
 • 2014
  EKG-jousiorkesterihanke Kirkkonummen ja Kauniaisten musiikkiopistojen kanssa, OPH tuki hanketta
 • 2013-2014
  Mupe-hanke, mukana Kirkkonummen ja Kauniaisten mo:t, OPH tukema
Scroll to Top
X
X